Logo deschakelbarendrecht.nl
<p class="Bijschrift" pstyle="Bijschrift">Halis Tunc.</p>

Halis Tunc.

(Foto: )

‘Goede Buur’ in Hart voor Barendrecht

BARENDRECHT - Op dinsdag 15 juni is de nieuwe coördinator Halis Tunc van het project ‘Goede Buur’ te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Ook Frans Schop als buddy van een statushouders gezin is aanwezig.
Het project ‘Goede Buur’ is per 1 mei van start gegaan bij Vluchtelingenwerk in Barendrecht. Dit is goed nieuws, omdat jarenlang aandacht is gevraagd, vooral van het Platform Opvang Statushouders om dit project gestalte te geven.
Met Halis Tunc en Frans Schop vertellen hoe ‘Goede Buur’ in de praktijk hoopt te gaan werken. Al jarenlang zijn er in Barendrecht vrijwilligers, buddy’s die nieuwkomers ondersteunen bij het integreren in hun nieuwe woonplaats. Structurele begeleiding voor deze vrijwilligers was tot nu toe niet geregeld. Ook werd aan de nieuwkomers niet gevraagd of zij in contact wilden komen met een buurvrouw of buurman die hen vertrouwd kunnen maken met de gewoontes, die voor gevestigde Barendrechters heel normaal zijn. Begeleiding naar de maatschappelijke activiteiten blijken noodzakelijk. Samen op pad naar de bibliotheek, iemand met wie je een kopje thee drinkt en zorgen en verhalen deelt. Op een natuurlijke manier wordt zo samen aan de nodige integratie gebouwd.
Met het project ‘Goede Buur’ kan nu structureel toegewerkt worden aan het koppelen van een buddy aan een nieuwkomer en kan er een training met andere buddy’s worden gehouden. In gesprek met Halis Tunc en Frans Schop komt dit project voor het voetlicht. En ook biedt de uitzending de mogelijkheid om nieuwe buddy’s te werven.

Hart voor Barendrecht is op dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.

Meer berichten