Afbeelding
Foto:

Inspectie van Barendrechtse fietspaden

Algemeen

BARENDRECHT – Wethouder Peter Luijendijk heeft donderdag 16 september samen met bestuursleden van de Fietsersbond een rit over de Barendrechtse fietspaden gemaakt. Jan Laverman en Frans Pijnenburg van de Fietsersbond hadden vooraf een lijstje gemaakt met aandachtspunten. Ook twee ambtenaren hadden vooraf punten genoteerd waar op gelet moest worden. De tocht moet een lijst ,et succes- en verbeterpunten opleveren voor de Barendrechtse fietspaden.

Enquête

De Fietsersbond houdt de tweejaarlijkse Fietsstadverkiezing. Ook de gemeente Barendrecht stimuleert fietsers om de enquête in te vullen en maakt kans op de prestigieuze titel van Fietsstad 2022. De Fietsersbond roept alle Nederlanders op hun gemeente te jureren via fietsstad.nl. Juryleden maken bovendien kans op de nieuwe Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van 2.499 euro.

De gemeente Barendrecht maakt zich sterk voor een veilig, comfortabel en prettig fietsklimaat. De afgelopen jaren is er fors ingezet op het aanleggen van nieuwe fietspaden en het verbeteren van de veiligheid voor fietsers. Barendrecht hoopt dit terug te zien in de jurybeoordelingen van de Fietsstadverkiezing. Elke fietser mag zich vanaf nu uitspreken in een nieuwe editie van het grootste fietsonderzoek van Nederland.

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstad 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat ben jij als fietser zelf! Of je nu een bagagedragerstudent, een oudere recreant, een bakfietsouder of een forens bent. We zijn allemaal ervaringsdeskundige. Elke gemeente telt daarbij, hoe klein of groot die ook is: van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Aalsmeer.”De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente.

Naast de titel Fietsstad 2022 zijn er ook speciale onderscheidingen voor bijvoorbeeld de snelste stijger in het klassement. Niet alleen gemeenten kunnen prijzen winnen. Door de enquête in te vullen via fietsstad.nl maken alle deelnemers kans op mooie prijzen, waaronder de Gazelle Bloom C7 HMS.

Advertenties uit de krant