Jolanda Wennink (links) met de groep cursisten.
Jolanda Wennink (links) met de groep cursisten. Foto:

Chi Neng QiGong instructeur heeft level 1 behaald

Algemeen

BARENDRECHT – Jolanda Wennink heeft haar opleiding aan het Chi Neng Instituut in Arnhem afgerond. Ze geeft nu lessen QiGong en TaiJi.

De opleiding werd afgerond in Portugal. “Het was niet altijd gemakkelijk, maar QiGong geeft zoveel fysieke energie en het maakt je geest rustig. Iets wat je dan juist in zulke tijden nodig hebt. En dan nu deze beloning wat met een traan en een lach als een nieuwe start voelt”, vertelt Jolanda Wennink.

“LaoShan QiGong en TaiJi beoefen ik al een aantal jaar en sinds 12 jaar geef ik ook les. Deze Chi Neng QiGong vorm is een hele warme aanvulling op wat ik al deed. En dit ga ik nu dus hier in Barendrecht ook aanbieden. Afgelopen anderhalf jaar zijn de lessen ook door corona wisselend geweest. Maar vanaf oktober begin ik weer vast op locatie en blijft ook het online aanbieden bestaan. Het is zo bijzonder hoe dit online lesgeven is gegroeid en ook zoveel doet en geeft.”

Chi Neng QiGong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. Het is een medische qigongvorm die bekend en geliefd is vanwege het krachtige effect op de gezondheid. De eenvoudige oefeningen stimuleren je energie en maken je ontspannen en krachtig. Met rust in je hoofd kun je de regie nemen over je leven; fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal.

De lesuren TaiJi/QiGong en verdere info zijn te vinden op https://www.jo-qigong-taiji.nl bij tabblad ‘Lessen’.

Advertenties uit de krant