Swen overleefde een aanrijding.
Swen overleefde een aanrijding.

Swen is een leuke kater

Algemeen

REGIO - Het aantal katten in De Dierenstee loopt momenteel iets op. De meeste van deze katten zijn niet via een afstandsprocedure in de opvang terechtgekomen, maar vanwege andere redenen. Zo is een aantal dieren afkomstig van een vakantiepark waar een grote groep katten buiten leefde.
Ook de drie jaar oude kater Swen kwam op een bijzondere manier in De Dierenstee terecht, namelijk na een aanrijding met een auto. Bij deze aanrijding brak hij zijn achterpoot en helaas wilde zijn baas Swen niet laten opereren. Er werd door De Dierenstee een inzamelactie gehouden via social media en met de opbrengst daarvan kon Swen gelukkig alsnog geopereerd worden. Daarna volgde zes weken benchrust in een gastgezin. Inmiddels is Swen weer terug in De Dierenstee. De breuk is goed hersteld en Swen kan al prima op de geopereerde poot lopen, maar hij moet alles nog wel rustig opbouwen. Dat betekent dat Swen beter nog niet kan springen en rennen, al vindt hij dat maar al te leuk.
In de opvang heeft men Swen leren kennen als een gezellige en nieuwsgierige kater die dol is op aandacht en graag op de voorgrond treedt. Met de andere katten in zijn kamer kan Swen over het algemeen wel goed overweg, maar hij laat zich ook de kaas niet van het brood eten. Swen past daarom ook niet bij een al te dominante kat, maar eventueel wel bij een rustige en sociale soortgenoot. Een plek waar hij het rijk alleen heeft, zal voor Swen ook geen bezwaar zijn. Wie heeft er een gezellig thuis met tuin voor deze leuke kater?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a  , 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant