De Hoefslag tussen de Schaatsbaan en Jaagpad. (Foto: D66)
De Hoefslag tussen de Schaatsbaan en Jaagpad. (Foto: D66)

Vragen over veiligheid op de Hoefslag

Algemeen

BARENDRECHT - De Hoefslag tussen de Schaatsbaan en Jaagpad lijkt volgens D66 ‘een van de gevaarlijkste wegen voor verkeersdeelnemers in Barendrecht’. Gemeenteraadslid Marcel van Prehn heeft vragen gesteld aan het college.

Marianne Tijssen-Humme, buitengewoon commissielid van de fractie van D66, rijdt bijna dagelijks op de fiets door deze straat. “Al enige tijd verwonder ik mij over de verkeersonveiligheid van de Hoefslag. Zeker rond tijden dat de school CBS Het Kompas begint en eindigt. Maar ook als het spitsuur is aan het einde van de middag.”

De fractie van D66 constateert een aantal punten. Ten eerste ontbreekt een tweerichtingsfietspad op deze straat. “Fietsers moeten zich hierdoor gedwongen op de rijbaan begeven.” Daarnaast is de kruising van de fietspaden langs de Schaatsbaan en de Hoefslag met de rijweg onoverzichtelijk. Het ontbreekt hier, en elders in de straat, ook aan voldoende ruimte voor aan elkaar tegengesteld verkeer. Verder ziet de fractie dat er veel hoge struiken in de straat staan. “Dit leidt ertoe dat schoolgaande kinderen geen goed zicht hebben. Zij kunnen zelf ook over het hoofd gezien worden als zij een zijstraat uitkomen. Aan beide kanten parkeren op de rijweg auto’s, door het ontbreken van voldoende parkeerplaatsen. De inrichting van Hoefslag zorgt daarom dagelijks voor verkeersonveilige situaties, met name voor kinderen en fietsers.”

“Barendrecht is een dorp wat rijk is aan veilige fietspaden en voldoende ruimte voor auto’s. Bij Hoefslag ontbreken beide en dit is een doorn in het oog van de fractie. Daarom zijn vragen gesteld aan het college”, aldus de fractie van D66.

Advertenties uit de krant