Afbeelding

Winkelcentrum Carnisse Veste wil derde supermarkt

Algemeen

BARENDRECHT - Eigenaar PingProperties van winkelcentrum Carnisse Veste vraagt een een omgevingsvergunning aan voor de komst van een discount supermarkt.

Op de begane grond van het winkelcentrum bevinden zich twee supermarkten: Albert Heijn en Jumbo. PingProperties ziet groeikansen voor Carnisse Veste en investeert in de realisatie van een discount supermarkt om het bestaande aanbod te versterken.

De nieuwe supermarkt neemt op de eerste verdieping in de ruimtes die nu worden gebruikt door onder andere Kruidvat, Nelson en Kruithof. Deze winkels krijgen een nieuwe plek in Carnisse Veste.
Om de supermarkt te huisvesten zal een aantal aanpassingen worden gedaan. Dit betreffen onder andere de vervanging van de bestaande roltrappen door rolpaden, een kleine uitbreiding van de winkelruimtes, draagconstructieve verstevigingen en een aantal aanpassingen aan de garage en de verkeerssituatie op de openbare weg.

Het streven is om in de eerste helft van 2023 aan te vangen met de bouwwerkzaamheden. De exacte datum is nog niet bekend, omdat dit onder andere afhankelijk is van de vergunningsprocedure.

“PingProperties gelooft in een strategie met een sterke winkelmix gericht op een constante uitwisseling van mensen, goederen en diensten. Het concentreren op een completer aanbod voor dagelijkse aankopen en het toevoegen van sterke ketenbedrijven gefocust op aanvullend aanbod, local heroes en maatschappelijke voorzieningen, leidt tot een betere prestatie van het winkelcentrum”, zo omschrijft de eigenaar de strategie.

Advertenties uit de krant