De weekmarkt in Barendrecht Centrum.
De weekmarkt in Barendrecht Centrum.

Beter overleg tussen gemeente en weekmarkt

Algemeen

BARENDRECHT – De gemeente gaat beter overleggen met de ondernemers van de weekmarkt in het centrum. Dat is te lezen in een evaluatie die het college heeft gemaakt. Aanleiding hiervoor was de verplaatsing van de markt tijdens de kermis in april.

De marktcommissie hoorde pas een week voorafgaand, dat de markt op 22 april verplaatst werd naar het Achterom. Uit de evaluatie blijkt dat de betrokken BOA adviseerde om de kermis te verplaatsen naar de Bongerd. Dan zou de markt niet verplaatst hoeven te worden. De BOA kreeg echter toch opdracht om de markt te verplaatsen, zodat de kermis op het Binnenhof kon blijven.

Er ontstond een verwarrende situatie. De markt op de Binnenlandse Baan plaatsen mocht niet van de brandweer, omdat deze weg nodig is als calamiteitenroute. De weekmarkt werd daarop verplaatst naar het Achterom. Tot teleurstelling van de marktcommissie werd tijdens de kermis de Binnenlandse Baan wel afgesloten.

Inmiddels zijn de verhoudingen tussen de marktcommissie en het (inmiddels nieuwe) gemeentebestuur verbeterd. “Er zijn nu goede contacten en structurele overleggen”, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad.

Advertenties uit de krant