John Bakker, Albert Jansens en Bert de Goeij: ‘Het enthousiasme is er’.
John Bakker, Albert Jansens en Bert de Goeij: ‘Het enthousiasme is er’.

De Verenigde Zangers geven weer kerstconcert

Algemeen

BARENDRECHT - Christelijk mannenkoor De Verenigde Zangers geeft op vrijdag 23 december een kerstconcert in de Dorpskerk. De eeuwenoude kerk is die avond met kaarsen verlicht. 

Voor de buitenwereld is het twee jaar stil geweest rond het koor. Door corona waren er geen concerten, werd er een tijd lang niet gerepeteerd.

“We hebben op de wip gezeten om het wel of niet door te laten gaan. Het is inmiddels twee jaar geleden dat we ons laatste kerstconcert hebben gegeven”, vertelt voorzitter Albert Jansens. In die twee jaar is er veel gebeurd. Het koor is kleiner geworden, maar er wordt toch een kerstconcert voorbereid. “De stemverhouding is goed en het enthousiasme is er”, zegt Jansens zelfverzekerd. 

‘Bijzonder cluppie’

“Het is een bijzonder cluppie. Alle 27 hebben ze nog een hele goede stem. Ze zingen soms ook a capella”, vertelt dirigent John Bakker. Hij heeft groot respect voor het mannenkoor. “De Verenigde Zangers blijven innoveren. Ze zoeken steeds naar wegen om door te gaan. Menig koor durft dat niet aan. Ik vind het heel dapper wat ze doen.”

Eerder dit jaar twijfelden De Verenigde Zangers even aan het voortbestaan. Bakker: “Nu staan ze er met enthousiasme, passie en zelfverzekerdheid. Ze geloven dat ze een kerstconcert gaan neerzetten waarbij ze de sterren van de hemel zingen. En dat gaan ze ook.”
“Als je ziet dat het gaat lukken, dan word je steeds enthousiaster”, bevestigt penningmeester Bert de Goeij.

Concert

Aan het concert op 23 december wordt meegewerkt door Gunda Leine (sopraan), Gulmira Issabekova (piano), Arie de Korte (orgel) en John Bakker (algehele leiding).
Tijdens het kerstconcert wordt het koor versterkt met vijf ervaren zangers en studenten. Er worden bekende kerstliederen gezongen. Daaronder ‘Stille nacht’ en enkele Engelstalige liederen. Daarnaast is er samenzang. Sopraan Gunda Leine komt uit Letland. Gulmira Issabekova uit Kazachstan bespeelt de vleugel.
De echte kaarsen in de 510 jaar oude kerk maken de sfeer nog specialer.
Het concert begint om 20 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Kaartverkoop

Toegangskaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij:
Vijfvinkel schoenen, Middenbaan 98, 2991 CT Barendrecht
Kruithof Optiek, Winkelcentrum Carnisse Veste
Fam. Maaskant, Leerlooierij 40
Bij de verkoop adressen graag contant betalen.
Kaarten zijn ook te koop bij de leden van het koor en via de website
www.deverenigdezangers.nl

Advertenties uit de krant