Giuseppe en Miranda Amico bij een van de muurschilderingen.
Giuseppe en Miranda Amico bij een van de muurschilderingen.

Da Mario is terug aan het Havenhoofd

Algemeen

BARENDRECHT – Da Mario, het Italiaanse restaurant van Giuseppe en Miranda Amico, is terug aan het Havenhoofd.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot Rotterdam-Zuid in 1993. Toen ontstond ook de naam Da Mario. Op de vraag ‘Wie is Mario?’, moet Giuseppe lachen. “Het is het mannetje van de videogame.” Toen hij begon met zijn bedrijf bleek dat veel populaire namen voor Italiaanse restaurants, zoals Roma, al bezet waren. Alleen Mario was nog vrij. “’Doe dan maar Mario’, heb ik gezegd. En dat is het gebleven.”

In 2006 openden Giuseppe en Miranda Amico hun restaurant aan het Havenhoofd. “Er was verder nog niets, want het plein werd nog gebouwd”, vertelt Giuseppe. In de loop van de jaren bouwden ze een trouwe klantenkring op. Enkele jaren geleden moesten ze wegens gezondheidsproblemen van Miranda stoppen. Dat is nu gelukkig achter de rug. 

“Ik ben 63. Dat is nog een beetje vroeg om met pensioen te gaan”, zegt Giuseppe. Het echtpaar kon een pand aan het Havenhoofd 1 – 3 huren. Daar ging Da Mario eind oktober weer open.
“De mensen zijn blij om ons weer te zien”, vertelt Miranda. “Ze zien me staan in de keuken en zeggen dan ‘Hé Miranda, ben je weer terug?’. De mensen kennen ons bij naam. Wat dat betreft is het een echt familierestaurant.”

Het pand aan het Havenhoofd heeft binnen met een paar doeltreffende ingrepen een echte Italiaanse uitstraling gekregen. De Barendrechtse kunstenares Joke Bennis heeft aan aantal muurschilderingen gemaakt. Daaronder een grote van Cinqueterre en een andere van de Costa Malfitana. Natuurlijk ontbreekt momenteel de kerstversiering niet.
Da Mario heeft een kaart met pizza, pasta, vis en vlees. Ook zijn er twee menu’s. Voor Eerste en Tweede Kerstdag is er het Da Mario Kerstmenu met vijf gangen.

Naast het restaurant heeft Da Mario ook een zaal. Hier kunnen groepen eten. Maar de zaal is ook geschikt voor vergaderingen. Aan het plafond hangt een projector en er kan een projectiescherm worden uitgerold. 

Restaurant De Mario is gevestigd aan het Havenhoofd 1 – 3. Het restaurant is op dinsdag gesloten.
www.da-mario.nl 

Advertenties uit de krant