't Trefpunt.
't Trefpunt.

Renovatie Trefpunt kan beginnen

Algemeen

BARENDRECHT – De gemeenteraad stemt in met het investeren van 6,5 miljoen in de renovatie van ’t Trefpunt. Het voorstel werd dinsdag met algemene stemmen aangenomen.

In december 2021 heeft de gemeenteraad besloten om het voormalige schoolgebouw niet te slopen, maar te renoveren. De kosten werden toen geschat op 4,9 miljoen euro. Door het inmiddels opgestelde voorlopig ontwerp en door de prijsstijgingen, worden de kosten nu anderhalf miljoen hoger geraamd.

Arie Kooijman (GL) mist nog een visie op de inrichting van het gebouw voor de toekomstige gebruikers. Hij wil ‘waar voor ons geld’.
Wethouder Lennart van der Linden verving de zieke wethouder Dirk Vermaat. Volgens Van der Linden wordt ’t trefpunt een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum, met de Harmonie als hoofdgebruiker. Daarnaast komt er ruimte voor andere gebruikers. Hij beloofde dat de raadscommissie wordt bijgepraat over de invulling van de ruimtes, voordat de verbouwing begint.

Ook partijen die in 2021 nog tegen de renovatie van ’t Trefpunt gestemd hebben, stemden dinsdag in met het voorstel. “Het is nu tijd om aan de slag te gaan”, zei CDA-fractievoorzitter Johan Lengkeek. Het voorstel werd met algemene stemmen aangenomen.

Advertenties uit de krant