Vissterfte in Barendrecht. (foto: PvdA)
Vissterfte in Barendrecht. (foto: PvdA) Foto:

Vragen over vissterfte in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – De PvdA heeft vragen aan het college gesteld over de sterfte van vissen na de overvloedige regenval van afgelopen week.

“Het is ons ter ore gekomen dat de overvloedige regenval heeft geleid tot een toename van vervuiling in de sloten, waaronder afval en hondenpoep. Bovendien heeft het hoge waterpeil ervoor gezorgd dat rioolwater in de sloten terecht is gekomen. Dit heeft geresulteerd in een omgeving met een laag zuurstofgehalte en hoge vervuilingsgraad, wat heeft geleid tot een massale sterfte onder de vissen. Dit is niet alleen een ecologische ramp, maar veroorzaakt ook aanzienlijke stankoverlast voor onze inwoners”, schrijft gemeenteraadslid Tina Jakoeb.

Volgens Jakoeb zijn er meldingen van dode vissen en stankoverlast op verschillende plekken. “Er zijn pogingen ondernomen om de dode vissen op te ruimen, maar het is ons niet duidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. De verantwoordelijkheid voor het beheer van de sloten is verdeeld tussen de gemeente Barendrecht en het Waterschap Hollandse Delta. We hebben vernomen dat het Waterschap maatregelen heeft aangekondigd in Rotterdam Zuid, waar soortgelijke problemen zijn, maar over de situatie in Barendrecht is er geen update gedeeld.”

Jakoeb wil weten wat er gedaan wordt om de stankoverlast te verminderen. Ook vraagt ze wat er gedaan wordt om dit in de toekomst te voorkomen.

Advertenties uit de krant