Afbeelding
Ingezonden mededeling

4 voordelen voor zakelijk leasen van zonnepanelen

Algemeen

Van bedrijfswagens tot 3D-printers: tegenwoordig kiezen steeds meer ondernemingen ervoor om bedrijfsmiddelen te leasen. Het zakelijk leasen van zonnepanelen neemt daarbij een belangrijke plaats in. Welke voordelen biedt het zakelijk leasen van een zonne-installatie? We zetten de vier voornaamste pluspunten op een rij. 

1. Niet investeren, maar wel direct besparen

Wanneer je zonnepanelen zakelijk gaat leasen, sluit je hiervoor een overeenkomst voor bepaalde tijd af met een zonnepanelenleverancier. Deze leverancier verzorgt de plaatsing van de installatie op het dak van je bedrijf en neemt gedurende de looptijd van de overeenkomst het onderhoud op zich. Doorgaans gaat het hierbij om een contract van 15 jaar. Een zonnepanelen installatie aanschaffen is een flinke investering; bij zonnepanelen leasen hoef je enkel een vast leasebedrag per maand te betalen. Je profiteert echter wel vanaf dag één van een enorme besparing op de energierekening. 

2. Een kleinere belasting op de liquide middelen

Doordat je kiest voor het zakelijk leasen van de zonnepanelen, beschik je over meer liquide middelen binnen je onderneming. Het eigendom ligt immers niet bij jou, maar bij degene waarmee je het leasecontract afsluit. Dit zorgt ervoor dat de balans in evenwicht blijft, maar ook dat je met je bedrijf flexibel blijft om te reageren op nieuwe omstandigheden. 

3. Geen last van onderhoud en beheer

Wanneer je zelf zonnepanelen koopt voor je bedrijf, eindigt de service meestal bij het opleveren van de installatie, buiten de fabrieksgaranties om. Het beheer van de zonnepanelen en het onderhoud komt op de schouders van jouw bedrijf terecht. Bij een leasecontract verzorgt degene waarmee je het contract afsluit het onderhoud, waardoor je geen omkijken naar de zonnepanelen hebt. Je hoeft hiervoor dus ook niemand aan te nemen. Zo profiteer je wel van de financiële voordelen zonder hinder te ondervinden van de operationele lasten. 

4. Een actieve bijdrage aan de energietransitie

Niet alleen financieel brengt het zakelijk leasen van zonnepanelen veel voordeel met zich mee. Ook betekent iedere kilowattuur stroom die je niet afneemt van het elektriciteitsnet een lagere CO2-uitstoot. Met de zonnepanelen installatie lever je dan ook een actieve bijdrage aan de energietransitie. Door over te stappen op zonne-energie maak je gebruik van een schone energiebron die geen schadelijke emissies produceert. Op deze wijze gaan bedrijven de strijd aan tegen klimaatverandering en milieuvervuiling. Je bedrijf krijgt door de zonnepanelen bovendien een groen bedrijfsimago. Steeds meer consumenten en zakelijke klanten geven de voorkeur aan een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid. Door over te stappen op zonne-energie laat je zien dat jouw bedrijf zich inzet voor een groenere planeet. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid, merkloyaliteit en concurrentievoordeel. 

Advertenties uit de krant