IJsvogel, gezien door Anita Manten.
IJsvogel, gezien door Anita Manten. Foto:

IJsvogels in De IJsvogel

Algemeen

REGIO - In de maand mei exposeert vrijwilliger Anita Manten met IJsvogels in Bezoekerscentrum de IJsvogel.

Voor veel natuurliefhebbers is de IJsvogel met zijn felle kleuren de lievelingsvogel. Met een beetje geluk zie je hem als een soort blauwe flits vliegen en met een geoefend oog kun je hem dan met een verrekijker ook wel vinden. Maar het fotograferen en filmen van een IJsvogel vereist geduld en kennis.

Anita heeft heel veel foto’s en filmpjes van IJsvogels gemaakt, soms vanuit een kijkhut en soms vanuit de vrije natuur. Het ijsvogeltje wordt inmiddels ook regelmatig gezien in het Waalbos en er zijn regelmatig ook broedparen die er hun jongen groot brengen.

Voor de natuurliefhebbers die niet het geduld hebben om uren te turen laat Anita in Bezoekerscentrum de IJsvogel het resultaat van haar werk zien met prachtige foto’s en indrukwekkende filmpjes.

Bezoekerscentrum de IJsvogel is geopend op woensdagen van 13 tot 17 uur en in het weekend van 10 tot 17 uur. Ook op Hemelvaartsdag, 9 mei is De IJsvogel geopend van 10 tot 17 uur. Het bezoekerscentrum staat naast de Rijsoordse Molen aan de Waalweg 9a in Rijsoord.

Voor beginnend tekenaars is er binnenkort ook weer gelegenheid om van Gert Jan de beginselen van natuurtekenen te leren. Op 25 mei en 22 juni is er weer een workshop gepland van 9.30 tot 12.30 uur. Aanmelden via info@bezoekerscentrumwaalbos.nl

Advertenties uit de krant