Afbeelding
Foto:

Wijkagent Jochim van Tilburg: The Hunt

Column Column

Een vaak gehoorde zin is dat de jeugd de toekomst heeft. Hier zijn wij het als politie uiteraard meer dan mee eens. Ik zie het dan persoonlijk ook echt als een uitdaging om de relatie aan te gaan met de jeugd. De verbinding met hen op te zoeken en een goede verstandhouding op te bouwen. De vraag blijft natuurlijk altijd hoe. 

Ik kan mij goed voorstellen dat de jeugd vaak politie ziet of spreekt zodra zij iets doen wat niet goed is. Ik heb het gevoel dat er hier voor mij als wijkagent een mooie maar grote uitdaging ligt. In het dagelijks werk probeer ik zo laagdrempelig benaderbaar te zijn en maak ik snel even een praatje met iedereen. Op de juiste tijdstippen aanwezig zijn op bepaalde locaties werkt natuurlijk goed maar ook andere manieren zoals sociale media, Instagram wijkagenten_barendrecht, worden door mij volop benut.

Maar hoe gaaf is het om samen met andere netwerkpartijen tegelijk de verbinding met de jeugd op te zoeken. Vorig jaar zat ik te scrollen op Instagram en kwam een hele toffe actie tegen van collega’s in Alkmaar. Een actie waarbij de jeugd en politie centraal stonden. Ik heb contact gezocht met de jongerenwerkers. Gezamenlijk hebben wij de actie genaamd ‘The Hunt’ opgezet. Een spel afgeleid van het bekende televisieprogramma ‘Hunted’ waarin mensen uit de handen van de hunters moeten blijven.

Op vrijdag 9 juni vindt de allereerste editie van The Hunt in Barendrecht plaats. Een groep jeugd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar oud gaan uit handen van de Hunters proberen te blijven. 

Vrijdag 19 mei om 12 uur was het dan eindelijk zover en ging de inschrijving open. Via onze sociale media accounts hebben wij een hele vette teaser over The Hunt wereldkundig gemaakt. In totaal konden er 50 jongeren zich inschrijven. Hoe ongelofelijk gaaf was het dat om 12.01 uur de Hunt al volledig vol zat!

Waar ik trots op ben is de fijne samenwerking met de jongerenwerkers en mijn twee directe collega’s. Met elkaar hebben wij veel tijd in de voorbereiding van The Hunt gestoken. Dit alles met als eindresultaat dat er een mooi spel op ons ligt te wachten. Ook de handhavers van de gemeente Barendrecht sluiten bij het spel aan.
Het spel The Hunt heeft dus al een heel mooi succes opgeleverd voordat het überhaupt is gespeeld. Samenwerking tussen meerdere partijen!

Advertenties uit de krant