Afbeelding

Sihem: er voor elkaar zijn

Column Column

In mijn vorige column had ik het over mijn geschiedenis met scholen, en daarin had ik ook verteld dat ik dit jaar geslaagd ben. Een paar dagen later kreeg ik een bericht van mijn baas bij de Schakel; er lag post voor mij bij het kantoor. Ik was eigenlijk best verbaasd, want wie zou mij schrijven? Ik had eerst best wat stress over dat het ook haatmail kon zijn, maar daarnaast was het maar een papieren brief die ik zo weg kon gooien. Het was niet dat er iemand iets tegen mij ging zeggen in het echt.

Mijn baas zei dat hij het later zou langsbrengen, en toen het er was, was ik heel zenuwachtig. Er gingen allerlei gedachten door mijn hoofd. ‘’Wat als het een nare brief is?’’ ‘’Wat als het een bedreiging is?’’ Mijn vader riep nog als grap ‘’ als er poeder in zit moet je het niet openen!’’, wat natuurlijk ook niet mee hielp. Ik maakte de envelop open, en er zat een kaartje in. En in de kaart werd ik gefeliciteerd met het behalen van mijn diploma, en werd mij veel succes verder gewenst.

Dit is natuurlijk super lief! En ik vind het altijd leuk om post te krijgen. Het is zoveel leuker dan online dingen sturen. Eerlijk gezegd vind ik dat we als samenleving meer echt met elkaar moeten praten, in plaats van al het sociale online. Elkaar laten weten dat wat er ook gebeurt, we er voor elkaar zijn. Elkaar motiveren verder te gaan in het leven. Laten zien dat we ertoe doen. Gewoon even gezellig bij elkaar op de koffie, en lekker praten met elkaar. Vertel elkaar niet alleen de leuke dingen, maar ook juist de minder leuke dingen. En laat elkaar weten dat we er voor elkaar zijn. 

Advertenties uit de krant