Terra des Hommes heeft al veertig winkels in Nederland. Dit is de winkel in Den Bosch.
Terra des Hommes heeft al veertig winkels in Nederland. Dit is de winkel in Den Bosch.

Terre des Hommes-winkel in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Op 3 januari 2017 opent stichting Terre des Hommes een winkel in Barendrecht centrum. Het voormalige pand van Hiemstra Sport aan het Onderlangs 22 wordt in de maand december verbouwd, om vanaf januari dienst te doen voor 'eerste keus in tweedehands'. Het pand van 270 vierkante meter zal worden gevuld met een assortiment dat voor de helft uit tweedehands kleding zal bestaan en daarnaast uit onder andere: speelgoed, boeken, sieraden, kleine huishoudelijke artikelen.

De totale opbrengsten van de verkopen vanuit de winkel gaat naar projecten die met kinderen te maken hebben. De stichting heeft ruim driehonderd projecten wereldwijd lopen die met de rechten van het kind te maken hebben. Zo zetten zij zich onder andere in tegen kinderarbeid, kinderhandel, kinderprostitutie, kindslaven en kindsoldaten. Maar ook zijn zij een campagne tegen Nederlandse Loverboy's gestart.
Terre des Hommes werkt aan een wereld waarin alle kinderen menswaardig bestaan hebben en op kunnen groeien tot zelfstandige volwassenen.

Vrijwilligers
Michel van den Dorpel is voorzitter van Terre des Hommes in Rotterdam en omstreken. ,,Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel of meer in onze winkel willen werken. Op dit moment hebben we tien vrijwilligers en een coördinator. In totaal hebben we ongeveer dertig vrijwilligers nodig. In principe willen we openingstijden van maandag tot en met zaterdag hanteren."
Ook is de winkel op zoek naar sponsors.
,,Voor de aankleding van de winkel en ook voor de officiële opening die we half januari willen plannen."
Barendrechters kunnen straks ook verkoopbare spullen inleveren bij de winkel.
,,Deze worden goed bekeken. Uiteraard willen we geen kapotte spullen verkopen. Ook gaan we geen meubels verkopen. Bruikbare artikelen kunnen voordat de winkel open gaat, ook alvast aangemeld worden via onderstaand mailadres."

Ieder jaar wordt er per winkel - Nederland telt veertig Terre des Hommes-winkels - een project gekozen waar het verdiende geld naar toe gaat.
In 2016 werd er met de winkel in Rotterdam hard gewerkt voor het project kinderarbeid en kindslaven in West Afrika. Voor deze kinderen is meer dan zestien uur per dag werken heel gewoon. Ze krijgen amper betaald, worden vaak seksueel misbruikt en ze hebben vaak geen contact meer met hun familie.
Als voorbeeld heeft de stichting het in april tot en met juni 2016 voor elkaar gekregen om 149 kindslaven weer naar school te laten gaan en zijn er ruim drieduizend ouders voorgelicht over het belang van onderwijs. Een mooi resultaat. ,,Wij hopen dat de winkel in Barendrecht ook een steentje bij kan gaan dragen, zodat we nog veel meer kinderen kunnen helpen", zegt Michiel. ,,Want daar doen we het allemaal voor."
Tijdens de officiële opening zal er bekend worden welk project er in 2017 wordt gesteund. Later in deze krant meer informatie over deze opening.

Interesse om vrijwilliger te worden? Aanmelden kan via winkel.barendrecht@tdh.nl. Terre des Hommes, Onderlangs 22.

Advertenties uit de krant