Afbeelding
Foto:

Twee tuinen in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 2 april zijn Annemarie Meijers en Corien van der Kooijvan buurttuin Korianderhof en Alie den Engelsman van de kerktuin achter de Dorpskerk te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Buurttuin Korianderhof heet eigenlijk ‘Moestuin Rijk’, als eerbetoon aan Rijkus Swets, die gewoond heeft in het hoekhuis naast de tuin. De tuin is in 20212 als moestuin voor de buurt geopend en vele vrijwilligers vinden hier het plezier van tuinieren. Via een groepsapp houden vrijwilligers contact met elkaar en de dinsdagavond is de vaste avond waarop de vrijwilligers in de tuin aan het werk zijn. Dan zijn ook belangstellenden welkom. De Korianderhof is hierdoor een straat waar veel met elkaar wordt gedeeld en kan wel een voorbeeld zijn voor buurten in Barendrecht.

De kerktuin achter de Dorpskerk bestaat uit bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven. Elk seizoen van het jaar een sieraad voor het oog. Er loopt een pad zonder begin en einde in de vorm van een liggende acht, de lemniscaat. Het straalt iets van de eeuwigheid uit. Er is een waterornament, een stiltecirkel en een gedenkhoek. Van de lente tot de herfst wordt de tuin elke woensdag van 10 tot 12 uur onderhouden. De vrijwilligers ontmoeten elkaar als regel een half uur eerder bij de koffie. De kerktuin is dringend op zoek naar vrijwilligers. Het is geen verplichting om elke week de handen uit de mouwen te steken en de vrijwilliger mag zelf beslissen hoelang iemand aan de slag blijft. Belangstelling en liefde voor tuinieren zijn voldoende.

Met de medewerkers van beide tuinen gaan we in gesprek wat het betekent om met elkaar de kerktuin en de buurttuin te onderhouden..                                                

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.

www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant