Afbeelding

Smitshoek pakt volle winst tegen DSO

Algemeen

BARENDRECHT – VV Smitshoek moest zaterdag aantreden tegen de nummer laatst in de competitie: DSO uit Zoetermeer. Na een aantal mindere resultaten werd het tijd om de drie punten in eigen huis te houden om zo met een goed gevoel naar de nacompetitie toe te leven.

Om zicht te houden op lijfsbehoud moesten de bezoekers winnen tegen Smitshoek. Voor de Oranjehemden is de nacompetitie al veiliggesteld en het kampioenschap uit het zicht verdwenen. Lastiger voor Smitshoek om zich te motiveren in deze fase van de competitie. De bezoekers zetten dus al snel druk op de Barendrechters in tenues van Jordex/NVO. Al na 3 minuten leverde dat resultaat op. Na een voorzet van rechts kopte Botermans terug op Reinhardt die van dichtbij de 0-1 op het bord kon zetten. Daarna was het eerste kwartier voor DSO. Het was aan Michael Termijn te danken dat DSO niet snel weer wist te scoren. Tot 3 maal toe redde hij heel scherp op een inzet van DSO inclusief de rebounds die steeds weer voor de bezoekers waren. Daarna wist Smitshoek de grip op het spel te krijgen en kon het een aantal goede kansen creëren.

Na ruim 20 minuten was het spits Marvin van der Made die het goede werk van Ilano Silva Timas tot goal promoveerde en de 1-1 op het bord zette. Nog geen 10 minuten later was het Luc Delmee die 2-1 scoorde en daarmee de verhoudingen op het veld in cijfers omzette na goed werk van Marvin van der Made. Vrijwel direct daarna was het opnieuw Luc Delmee die bijna scoorde, maar dit keer wist doelman Wolsheimer van DSO met een uiterste inspanning de bal uit zijn doel te houden.

Na rust was het DSO dat op zoek ging naar de gelijkmaker om zo nog iets af te dwingen. Aan een gelijkspel hadden ze niets om degradatie te voorkomen. Smitshoek werd bij vlagen achteruit gedrongen. Na 51 minuten kwam Michael Termijn met de schrik vrij toen hij een schot van grote afstand achter zich op de buitenkant van de paal zag belanden. Toch was het Smitshoek dat de strijd op het middenveld na ongeveer een uur weer naar zich toe haalde. Langzaamaan kwamen er weer wat kansen voor de ploeg van Edwin de Koning om de wedstrijd in het slot te gooien. De grootste kansen waren voor Nino Urban na voorbereidend werk van Ilano Silva Timas en later ook voor Marvin van der Made, die ze niet in een doelpunt om wisten te zetten. Omdat DSO in de laatste 10 minuten nog eens extra aanzette kwamen er nog een paar kansen voor de bezoekers. Ze wisten niet tussen de palen te schieten en daarna was het Smitshoek dat in blessuretijd tot 2 keer toe via Luc Delmee nog bijna een ruimere overwinning neer wist te zetten. Het bleef echter bij 2-1 waardoor Smitshoek naar de 2e plaats klom en DSO degradatie bijna niet meer kan voorkomen.

Rijnmond Cup

Aankomende dinsdag speelt Smitshoek voor de Rijnmond Cup thuis tegen Spijkenisse om 20 uur.

Voor de competitie wordt er op 4 mei gespeeld in Capelle tegen de plaatselijke VV. Een uitermate spannende wedstrijd in het kader van de strijd om de 2e plaats in de vierde divisie.