Afbeelding
Foto:

Barendrecht verzuimt weer afstand te nemen: nederlaag bij laagvlieger Unitas

Algemeen

BARENDRECHT – Opnieuw heeft Barendrecht een grote kans laten liggen om afstand te nemen van Stedoco. De medekoploper verloor zaterdag met 3-2 bij TEC, maar de rood-witten (die later op de dag speelden) volgden dat voorbeeld en gingen bij laagvlieger Unitas met 2-1 onderuit.
 

Zo blijft het waarschijnlijk tot de laatste speeldag superspannend in de Derde Divisie B.
Stedoco en Barendrecht hebben met allebei nog vier wedstrijden te gaan evenveel punten.
De doelcijfers van de ploeg uit Hoornaar zijn iets beter: plus twee. Vorige week zaterdag verzuimde Barendrecht al om Baronie op grote cijfers te trakteren. Na een belabberd begin - de hekkensluiter uit Breda kwam met 2-0 voor - won de ploeg van trainer Leen van Steensel met 4-2. Maar dat had even goed 8-2 kunnen of eigenlijk moeten zijn.
 

Met TEC-Stedoco en Unitas-Barendrecht stond zaterdag 20 april twee interessante duels op
het programma. Zou Barendrecht nu wel afstand kunnen nemen. Uit Tiel kwamen goede berichten door: TEC won met 3-2, na een 3-0 voorsprong en op het einde nog twee rode kaarten. Barendrecht wist dus wat het te doen stond. Maar voor de zoveelste keer dit seizoen hadden de bezoekers - te gast bij de nummer een-na-laatst - een beroerde start.

 Al na vijf minuten prikte Raphael Nartey de 1-0 binnen. De rood-witten konden direct aan de bak en kregen ook mogelijkheden. Maar Robbert Olijfveld schoot tegen de paal, een inzet van Brent Vugts werd geblokt en een kopkans van Olijfveld had evenmin succes. Vlak voor de rust werd het nog erger: Unitas maakte er 2-0 van, een doelpunt van Giannique de Vulder. Zo ging Barendrecht met een fikse kater de kleedkamers in. 

Wissels
Trainer Leen van Steensel, die het al zonder Danny Monster moest stellen, greep in. Romano van der Stoep en Olek Mrowicki werden vervangen door Tren Drexhage en Aness Serghini. De druk op het Unitas-doel werd opgevoerd, maar tot veel kansen leidde het niet. Er kwamen meer verse krachten bij: Taner Bayram en Luc Dielhof voor Constantijn Schop en Robbert Olijfveld. De lange Timo de Graaf werd naar voren gestuurd als targetman, maar de 2-0 bleef op het scorebord. Even dacht Barendrecht recht te hebben op een strafschop na een overtreding op Serghini, maar arbiter Bronsvoort zag er niets in. Twee minuten voor tijd was het dan eindelijk wel raak: Tren Drexhage knalde de 2-1 binnen. De extra tijd daarna was onvoldoende om weer een onnodige nederlaag te voorkomen.

 De vraag blijft met nog vier duels te gaan: wie wordt er kampioen? Stedoco of Barendrecht. Beide ploegen hebben 61 punten uit 30 wedstrijden. De grote vorm lijkt zeker bij Barendrecht op dit moment ver weg.

Groene Ster
Aankomende zaterdag is Barendrecht vrij, de week daarna (zaterdag 4 mei) wacht het thuisduel tegen Groene Ster, aanvang op De Bongerd 14.30 uur. Daarna zijn er nog drie wedstrijden te gaan, uit naar TEC, thuis tegen TOGB en op de laatste dag uit naar Kloetinge.

Advertenties uit de krant