Afbeelding

Strijd en inzet Heerjansdam levert geen punten op

Algemeen

HEERJANSDAM – Op zaterdag 20 april speelde Heerjansdam uit tegen Westlandia en knokte in Naaldwijk voor een goed resultaat. Het mocht echter niet baten: 2-1 verlies.

De thuisclub startte goed en al snel schoot Sergi Roeleveld naast het doel van keeper Oscar Roos, die tien minuten later een afstandsschot uit zijn doel bokste. In de 16e minuut kreeg Westlandia een penalty toen de bal tegen Davy Mierop werd opgeschoten (binnen de 16 meter). Hidde van der Arend mocht de penalty nemen, maar Roos redde knap.

In de 20e minuut probeerde Mathijn Valster aanvallend wat terug te doen, zijn schot ging voorlangs het doel van keeper Jordie van Leeuwen. De doelman moest een aantal minuten later wel in actie komen na een knap schot van Jelmer Nugteren. Net voor de rust ontsnapte Heerjansdam aan een achterstand toen Anass Achahbar tegen de binnenkant van de paal schoot. De aanvaller stond in het verleden onder andere onder contract bij de profs van Feyenoord.

Ook na de rust startte Westlandia weer sterk en Roos moest al snel in actie komen (afstandsschot Desley Bransen). Een minuut later werd de doelman toch geklopt toen Shedwin Martina koppend de bal in eigen doel zag verdwijnen: 1-0. Heerjansdam herstelde zich snel van die tegenvaller want nog geen tien minuten later (64e minuut) schoot Nugteren (na een vrije trap van Railey Martijn) de gelijkmaker binnen: 1-1.

Ook die tussenstand stond niet lang op het scorebord want drie minuten later knalde Roeleveld van afstand raak: 2-1. Twee minuten later leek ook die stand te gaan veranderen. Milan van den Berg speelde zich knap vrij in het strafschopgebied en schoot vervolgens (in kansrijke positie) de bal over het doel. Tot ontzetting van alles wat Heerjansdam was en tot grote opluchting bij Westlandia.