Leo van Gelder (Bethelkerk), Ivana van Hoof (Stichting Kruispunt Live), Hans Hertog (Bethelkerk) en Melanie Barbier (Theater Het Kruispunt) gaan de plannen verder uitwerken.
Leo van Gelder (Bethelkerk), Ivana van Hoof (Stichting Kruispunt Live), Hans Hertog (Bethelkerk) en Melanie Barbier (Theater Het Kruispunt) gaan de plannen verder uitwerken. Foto:

Jazz rondom Bethelkerk en Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 6 en zondag 7 juli worden er gezamenlijk jazz activiteiten georganiseerd in en rondom Het Kruispunt en de Bethelkerk. Geïnspireerd door het North Sea Jazz (Round Town) Festival dat van 27 juni topt en met 14 juli in Rotterdam plaats vindt.

Jaarlijks vindt in Rotterdam het North Sea Jazz Festival plaats, waarbij de aanloop naar het festival op diverse podia -en andere verrassende plekken in de stad- de muziek al door de stad gonst. “Dát gevoel, die levendigheid en vooral meer muziek willen wij ook in Barendrecht!”, aldus Ivana van Hoof, programmacoördinator Stichting Kruispunt Live.
“Vorig jaar was er al een jazzdienst in de Bethelkerk”, vertelt Leo van Gelder. Hij is voorzitter van de kerkenraad van de Bethelkerk. “Vanwege het succes zal dit worden gecontinueerd en zullen diverse jazzmusici de muziek tijdens de dienst op 7 juli verzorgen. Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere dienst.”

Op zaterdag 6 juli organiseert Het Kruispunt een dag met diverse artiesten. Men kan niet alleen jazzmuziek verwachten, maar ook een beetje soul. Door deze samenwerking tussen Het Kruispunt en de Bethelkerk is er een weekend vol muziek. Ook is er gepraat met diverse bigbands, wat weer zorgt voor een hele andere muzikale beleving.

Op vrijdagavond 12 juli komt ‘Blue Flamingo’ 78- toeren platen en vinyl draaien in Het Kruispunt. Kijk voor het actuele programma op www.hetkruispunt.nl.

(Lokale) muzikanten, bands of organisaties/ locaties die hieraan bij willen dragen in de periode van 27 juni tot en met 14 juli, kunnen contact opnemen met ivana@hetkruispunt.nl.

Advertenties uit de krant