Jonathan Vrijman stelde vragen aan de burgemeester. (beeld: video gemeenteraad)
Jonathan Vrijman stelde vragen aan de burgemeester. (beeld: video gemeenteraad)

Burgemeester: geen grote stijging jeugdcriminaliteit in Carnisselande

Algemeen

BARENDRECHT – Naar aanleiding van een brief over de mishandeling van een 15-jarige jongen in Carnisselande (zie De Schakel van 11 april) heeft Jonathan Vrijman (EVB) vragen gesteld aan de burgemeester.

Vrijman wilde dinsdag tijdens de raadsvergadering onder meer weten of de burgemeester op de hoogte is van de problemen met jeugdcriminaliteit in Carnisselande. Ook wil hij vaker statistieken van de politie ontvangen over de jeugdcriminaliteit in Barendrecht.

Burgemeester Ronald Schneider heeft wekelijks overleg met de politie en de toezichthouders. Ook is er overleg met het jongerenwerk. “We hebben niet de indruk dat er sprake is van een excessieve stijging”, stelt de burgemeester.

Volgens de burgemeester wordt er bij overvallen altijd slachtofferhulp ingeschakeld. Over de mishandeling van de jongen wilde hij weinig zeggen, omdat de zaak wordt behandeld door het Openbaar Ministerie. Hij gaat daarom ook niet bij de jongen op bezoek.

Lydia Verkade (SGP – CU) vertelde dat de dader een ‘meerpleger’ is. Ze wil dat er ook voor hem aandacht is, zodat het slachtoffer en zijn familie niet telkens over de schouder hoeft te kijken. De burgemeester wilde daar met het oog op de privacy niets over zeggen.

Cijfers over de criminaliteit worden twee keer per jaar verstrekt. Binnenkort komen de criminaliteitscijfers over de tweede helft van vorig jaar.

De burgemeester beloofde nog voor de zomer met een nieuw integraal veiligheidsbeleid te komen. Hij had dit eigenlijk in het eerste kwartaal van het jaar beloofd. Schneider bood daarvoor de gemeenteraad zijn excuses aan.

Advertenties uit de krant