Afbeelding

DJ Creeps draait door

Algemeen

BARENDRECHT – Dat de twaalfjarige Stefan Speelmeijer talent heeft voor het dj-vak is wel duidelijk. Hij wordt niet voor niets bij winkelketens gevraagd om te draaien, zijn leraar 'de mixmeester' is lyrisch over zijn kunnen en vorige week stond Stefan op een kindermiddag tijdens het Koemarktfestival in Schiedam de sterren van de hemel te mixen. De afgelopen week had hij het ook druk met draaien op alle afscheidsfeestjes van groep acht. Zelfs op het feest van zijn eigen klas, draaide hij.

Door Astrid Potuijt

,,Ik weet al heel lang dat ik dj wil worden", vertelt Stefan, of beter gezegd: DJ Creeps. ,,Ik was een jaar of zes, zeven toen ik op les mocht, sinds die tijd komt mijn leraar iedere week langs."
De meeste dj's mixen plaatjes en zorgen voor een overgang, Creeps doet meer. Hij geeft er letterlijk een heel eigen draai aan. Hij gebruikt filters, waardoor het een heel eigen sound wordt.

Eigen muziek
,,Sinds kort leer ik om mijn eigen muziek te maken op de computer. Er zijn wel duizend verschillende knoppen, maar het is zo leuk om te doen."
Creeps heeft er geen problemen mee om de knoppen en de functies erachter uit elkaar te houden. Zijn moeder wilde al een lijst gaan maken, maar dat is helemaal niet nodig.

Zijn eerste demo is onderweg naar Afro jack, die hem verzocht iets op te sturen naar aanleiding van een mailtje dat Stefan samen met zijn vader stuurde. ,,Spannend, ik ben benieuwd of ik nog wat ga horen."

Naast het dj-vak doet Stefan ook aan boksen, gamen en voetballen met zijn vrienden. Hoewel hij het de laatste tijd dus best druk heeft voor al deze extra hobby's.
Het begon allemaal door een mailtje dat zijn vader stuurde naar Athlete's Foot. Een winkel die een dj zocht. Stefan mocht komen en sindsdien is het een sneeuwbaleffect. Hij wordt door meerdere winkelketens gevraagd en zo kwam dus ook het festival in Schiedam op zijn pad. Men at Work is ook geïnteresseerd en het is wachten op een vergunning om tijdens het Suikerfeest op het Zuidplein te draaien.

Trotse ouders
De ouders van Stefan zijn super trots. Ze raken niet uitgepraat over hun zoon. ,,Als hij aan het draaien is, is hij heel geconcentreerd", zegt zijn moeder Sonja. ,,Meestal is hij daarna ook ontzettend moe. Ik vind het leuk om op de reacties van het publiek te letten. Vrouwen reageren vaak vertederend met ohh en ahh, mannen zijn onder de indruk. 'Dit is echt goed' hoor ik veel. Stefan krijgt dan ook vaak een 'boks' van de mannen.
Op dit moment zijn wij er ook druk mee, maar dit is wat Stefan het liefste doet. Als hij het niet meer wil, dan zullen wij hem niet pushen."

Na de zomervakantie start Stefan op het Dalton Lyceum. Hoe gaat hij zijn hobby met zijn huiswerk combineren? ,,Ik zal eerst mijn huiswerk maken en daarna gaan oefenen", zegt hij.

De Schakel blijft Stefan op de voet volgen, want hij zou weleens de nieuwe Armin van Buren kunnen worden.

Luisteren naar DJ Creeps of meer informatie? Ga naar www.djcreeps.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant