Afbeelding

Marco Terlouw (48)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik ben een geboren en getogen Barendrechter. Daarnaast ben ik sinds een jaar of acht actief lid van C.A.V. Energie en sinds drie jaar trainer van groep C. Ik werk ook in Barendrecht, bij Collmark als commercieel technische medewerker. Ook ben ik voorloper bij de marathontrainingen.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Dat gebeurt regelmatig. Soms zijn het ook mensen die in de marathongroep hebben gezeten. (Lachend) Dan hebben ze dertig minuten achter mij aan gerend en herkennen mij, maar ik heb dan natuurlijk geen flauw idee wie er achter me aan zaten.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik heb twee zonen, Dani van 15 jaar en Rico van 8 jaar. Zij wonen bij hun moeder in Middelharnis en zijn om het weekend en de helft van de schoolvakanties bij mij. Mijn vriendin Lydia en ik hebben al vijf jaar een LAT-relatie. Zij woont toevallig ook in Middelharnis, wat natuurlijk soms best praktisch is om te combineren met bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd van mijn zoon.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

In februari ben ik samen met Lydia naar Parijs geweest, deze reis wonnen we bij een reisbureau. In Parijs werd ik door een cabaretier het podium opgetrokken en vervolgens stak hij zijn handen langs me heen en leek het alsof ik aan het goochelen was. We keken vorig weekend deze video terug en we hebben weer ontzettend gelachen.

Wanneer was je het gelukkigst?

Ik denk toch wel van mijn 19e tot mijn 23e jaar. Dat was de tijd van vrijheid creëren en zelfstandig worden.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Op mijn vijftiende ging ik samen met mijn ouders voor vijf weken op vakantie in Engeland. We gingen op de fiets en hadden een tentje achterop. Het was een mooie vakantie. Vooral door het avontuurlijke karakter ervan.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Toen mijn opa overleed, nu acht jaar geleden, nam ik kort daarna de beslissing om te scheiden. Haar gedrag tijdens mijn verdriet om opa was zeg maar de druppel die de emmer deed overlopen. Het werd helaas een vechtscheiding en nog steeds is onze band niet goed.

Waar ben je trots op?

Mijn ouders. Hoe sportief zij in het leven staan, wat ze allemaal voor mijn kinderen doen… geweldig.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou nog weleens een muziekinstrument willen leren bespelen. Doordat ik eigenlijk altijd al met sporten bezig ben, is dat er nog nooit van gekomen. Als ik meer tijd heb, ga ik dat zeker doen.

Waar word je verlegen van?

Ik kan rood en ongemakkelijk worden als ik klem word gezet tijdens een verkoopgesprek. Of als ik doordringend word aangekeken.

Welk talent zou je willen hebben?
Zingen.
Hoe sta je 's morgens op?

Met koffie. Verder heb ik geen vaste rituelen. Ik kijk meestal even naar het journaal. Rond kwart over acht ga ik naar mijn werk.

Wat zijn je hobby's?

Naast Energie lees ik veel. Nicci French bijvoorbeeld. Ook fiets en wandel ik graag. Ik ga geregeld samen met Lydia naar de Veluwe. Prachtig is het daar.

Wat zijn je angsten?

Ik heb niet zoveel angsten. Ik leef van dag naar dag.

Wat vind je stom?

Asociaal gedrag in het verkeer. Ik erger me het meest aan mensen die geen afstand houden.

Welke muziek luister je graag?

Ik houd van Neil Diamond, BJ's en Rod Stewart.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

We hebben zo'n Whatsapp-groep met onze trainingsgroep. Op zondagavond krijgen we door wat we maandag gaan doen. Gisteravond kreeg ik te horen dat we vanavond twee keer de van Brienenoordbrug op en af gaan rennen.
Dit vanwege de Bruggenloop die op 12 december plaats vindt.

Wat is je favoriete quote?

Beter verwend dan verwaarloosd. Dit zeg ik vaak tegen Lydia.

Ook iemand voor deze rubriek opgeven? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant