<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Cees van den Heuvel (72)

Waar kennen we jou van?

Van 1967 tot en met 1997 ben ik eigenaar geweest van C. van den Heuvel Optiek aan de Middenbaan. Daarvan heb ik 25 jaar in het bestuur van de winkeliersvereniging gezeten. Ik kwam met mijn twaalfde jaar in Smitshoek wonen en ben later in Barendrecht terechtgekomen. Ik heb voor verschillende verenigingen geld ingezameld via gezellige avonden, evenementen en sponsorwerving. Denk bijvoorbeeld aan de overgang van fanfare naar harmonie, het zwembad bij het RMPI (nu Yulius), de wielerronde en de kerkveilingen voor de Dorpskerk.

Dus als we geld nodig hebben, moeten we bij jou zijn?

(Lachend) Ik heb van nature een gave om geld bij elkaar te krijgen voor projecten. Dus dat moet ik gebruiken. Ik vind het ook leuk om te doen. Ik zeg altijd maar zo: kennis is fijn, maar kennissen hebben is beter. Sponsors werven en leuke evenementen organiseren om het geld bij elkaar te krijgen, zijn leuke projecten om me mee bezig te houden. Op dit moment organiseer ik mede het diner bij kaarslicht in de Dorpskerk, dat op 7 december plaatsvindt. Met de opbrengst hiervan wordt het uurwerk van de klok gerestaureerd.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 49 jaar getrouwd met Anneke. We hebben een dochter van 42 jaar en een zoon van 39 jaar. Inmiddels ook vier kleinkinderen, twee van tien, en een van negen en zes jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Met een vriend heb ik eens een skelter gebouwd waarmee we op het strand van Oostvoorne gingen rijden. Dat ding ging harder dan honderd. Mooi was dat.

Waar word je gelukkig van?

Van de kleinkinderen, uitgebreid uit eten gaan, het organiseren van evenementen en ook van ons huis in Burgh Haamstede. Dat hebben we al 25 jaar.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik was een fanatiek golfer. Sinds twee jaar ben ik de motoriek in mijn handen kwijt en daardoor kan ik deze sport niet meer doen. Dat vind ik enorm jammer. Hierdoor kan ik ook niet meer skiën en dat had ik graag nog eens met de kleinkinderen gedaan.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik wil nog eens een cruise naar de zon maken. We deden het al eens en dat was fantastisch.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Behulpzaam en gezellig.

Hoe sta je 's morgens op?

Meestal rond acht uur. Ik ontbijt met een bordje pap. Dat is overgebleven uit de tijd dat ik op dieet was en mij werd verteld dat ik goed moet ontbijten. Daarna lees ik de krant op de iPad. Op zaterdagmorgen om 10 uur is het tompouce-tijd. Dat doen we al jaren zo.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Als ik op een terras zit in Spanje hoort daar een Bacardi-cola bij. We zijn veel in Spanje geweest. Gran Canaria, Ibiza en Zuid-Spanje.

Wat vind je stom?

Als ik een stel in een restaurant zie zitten en ze allebei op hun telefoon zitten te turen. Ook vind ik het stom dat een beller voorrang krijgt. Sta je in de rij bij de bakker, wordt de beller eerst te woord gestaan.

Wat heb je geleerd van je vader?
Ik heb vooral geleerd hoe ik het zelf niet wilde doen. Daardoor ben ik heel netjes in huis en nooit gaan roken.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik houd van Nederlandse series zoals 'Klem', 'Familie Kruys', 'Flikken Rotterdam' en ik vind muziekprogramma's leuk.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Dat ik weer gevoel in mijn handen krijg.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Mijn zoon. Hij zou de plattegrond van het diner bij kaarslicht op A3 voor me afdrukken.

Wat is je favoriete quote?

Wie goed doet, goed ontmoet.

Wil je nog iets toevoegen?

Ik vind het erg leuk dat het Nederlands elftal weer goed gaat spelen.Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar
astrid@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221964&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221965&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537354&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelbarendrecht.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=299" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>