Arie van der Pijl haalt vaak inspiratie uit fotoboeken van gerenommeerde ontwerper.
Arie van der Pijl haalt vaak inspiratie uit fotoboeken van gerenommeerde ontwerper.

Kunstroute: Arie van der Pijl is glazenier

Algemeen

BARENDRECHT - Kunstroute Barendrecht vindt op 5 en 6 oktober plaats van 11 tot 17 uur. Ook glazenier Arie van der Pijl zal zijn kunstwerken tonen.
Arie is erkend glazenier met een EVC branchediploma. Hier is een heel traject aan vooraf gegaan, waarbij de aanschaf van een huis uit de jaren '30 het startsein was. Het oude glas-in-lood was door de jaren heen verdwenen. Hij wilde dat graag terug en na oefenen en een aantal workshops lukte dat. Inmiddels is hij lid van de OVG, de Ondernemers Vereniging van Glazeniers, een groep serieuze glasbewerkingsbedrijven die ijveren voor het behoud van ambachtelijk vakmanschap.

Sfeer in woonkamers
Iedere glazenier wordt bij aanmelding getoetst op zijn professionaliteit. Glas is een materiaal met veel mogelijkheden en met glaskunst wordt sfeer geschapen in woonruimtes en omgeving met technieken als glas in lood, tiffany, zandstralen, fusen (versmelten), slumpen, glasapplique, brandschilderen en natuurlijk zijn er gecombineerde technieken. Opdrachtgevers, waaronder aannemers, hebben vaak een vast omlijnd plan en dan kan de opdracht thuis of op locatie besproken worden. Ook herinneringsobjecten zijn mogelijk, waarbij het as van de dierbare in het object wordt verwerkt.

Nieuwe mogelijkheden
Wanneer hij zijn eigen creativiteit volgt haalt Arie vaak inspiratie uit fotoboeken van gerenommeerde ontwerpers, waarna hij met een eigen inbreng komt. Steeds probeert hij nieuwe mogelijkheden te vinden zoals objecten gevat in keramiek, beton of in ijzer in plaats van in lood. Nieuw zijn dit jaar de fantasieramen die gevat zijn in hout waardoor meer diepte ontstaat.

Hij ervaart het werken aan deze vrije objecten als een leuke uitdaging waarbij de beloning een verrijking van huis of interieur is. Het glas-in-lood kent verschillende stijlen, zoals Art Deco en Jugendstil, maar ook fantasieramen zijn mogelijk. Bijzonder is zijn collectie sieraden.

www.hetglasinloodatelier.nl.

De aankomende weken worden er nog vier kunstenaars uitgelicht in De Schakel.
Kijk voor meer informatie en de deelnemers van Kunstroute Barendrecht op www.kunstroute-barendrecht.nl.

Advertenties uit de krant