Afbeelding
foto

Smaak aan het Water: nieuwe horeca aan de Noldijk

Algemeen

BARENDRECHT – Recreanten kunnen terecht bij een nieuwe horecagelegenheid aan de Waal. Smaak aan het Water, aan de Noldijk, is een samenwerking tussen Watersportvereniging ’t Waaltje en de Zorgnijverij. Zaterdagmiddag was de opening van ‘Smaak aan het Water’.

Voorzitter Paul Wessels van de watersportvereniging vertelde dat de ontwikkeling van deze plek zeker zeven jaar heeft geduurd. Aanvankelijk leek er geen geld te zijn om de verlopen aanlegplaatsen aan de Noldijk te vervangen door iets moderners. Redding kwam van de Landschapstafel, waarin de gemeenten en de provincie plannen maakten voor de oevers van de Waal. Er kwam geld beschikbaar voor een haventje. “Dit hadden we nooit durven dromen”, zei Wessels.

De haven groeit de komende tijd door tot honderd ligplaatsen. Horeca voor watersporters en andere recreanten is onderdeel van het plan. Vorig jaar werd het clubhuis kaal opgeleverd. Inmiddels is er veel gebeurd. “Drie jaar geleden hebben we met de Zorgnijverij een convenant getekend dat we dit samen wilden opzetten”, aldus Wessels. Hij ziet Smaak aan het Water niet als een concurrent van restaurant ’t Waaltje, op de andere oever recht tegenover de jachthaven. “Aan de andere kant ga je voor de sushi, hier voor de tosti. Het is gewoon een verschil in klasse.”

Erna de Keijzer, bestuurder van de Zorgnijverij, ziet Smaak aan het Water als een vervolgstap na leerrestaurant Smaak aan de Arnhemseweg. ‘Smaakmakers’ die daar door de Zorgnijverij zijn opgeleid, kunnen doorgroeien in de bediening van het nieuwe restaurant aan de Noldijk.

Namens de gemeente waren de wethouders Margo Stolk en Miranda de Hoop aanwezig. De laatste verrichtte vorig jaar de opening van het leerrestaurant. “Wat mooi dat er nu een volgende stap wordt gezet”, aldus wethouder De Hoop.

Met het aansnijden van een taart verrichtten de wethouders de opening van het restaurant.

Smaak aan het Water is nog niet elke dag open. In het weekend bemant de watersportvereniging het restaurant. Op donderdag doen de ‘smaakmakers’ de bediening. Erna de Keijzer verwacht dat er snel meer dagen bij zullen komen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant