Afbeelding

Maasoever Spoorweg kan vanaf zaterdag weer rijden

Algemeen

BARENDRECHT - Eind vorig jaar kreeg de Maasoever Spoorweg te horen dat zij moesten gaan voldoen aan extra eisen. Het treintje rijdt sinds 1992 aan de Oude Maas en moest per 1 april voldoen aan de Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen.

 Samen met soortgelijke verenigingen in Nederland hebben de vrijwilligers van de spoorlijn gekeken waaraan ze moeten voldoen en hoe dat uitgevoerd moest worden. Na maanden van papierwerk, kleine aanpassingen en velen gesprekken, is de Maasoever Spoorweg deze week goedgekeurd. 

“Normaal gesproken wordt de treindienst het eerste weekend van april al gestart. Dat is dit jaar helaas niet gelukt maar toch zijn de leden blij dat de treindienst nu opgestart kan worden”, vertelt een van de vrijwilligers. 

Reizigers die met de trein mee willen rijden merken nagenoeg geen verschil. Eén van de aanpassingen die merkbaar en zichtbaar is, is de verplichte minimale lengte. Voor kinderen tot 120 centimeter moet er altijd een volwassen mee de trein in, vanaf 120 centimeter mogen kinderen zelfstandig met de trein mee. Op het station hangt daarom sinds kort een meetlat. 

Vanaf zaterdag 10 juni rijden de treinen weer elk weekend van 13 tot 17 uur en elke woensdag van 13 tot 16.30 uur. In de schoolvakanties rijden de treinen dagelijks. 

De Maasoever Spoorweg is voortdurend op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen. “Als lid van Maasoever Spoorweg zet jij je in voor de verschillende facetten die de vereniging biedt. Onze leden dragen niet alleen zorg voor de treindienst maar ook voor het onderhoud aan de spoorbaan, het materieel en het groen.”

Zie voor meer informatie en voor de actuele dienstregeling:

https://www.maasoeverspoorweg.nl/ 

Advertenties uit de krant