Afbeelding

Gebouw komt dichterbij

Algemeen

BARENDRECHT – Het appartementengebouw op de Rabobanklocatie wordt dichter naar de Binnenlandse Baan geschoven. Daarmee behouden bewoners van Windsingel 1 en 3 hun vrije zicht. Dat werd dinsdag door de gemeenteraad besloten.

De stedenbouwkundige randvoorwaarden werden vastgesteld met bovengenoemde wijziging, zonder steun van EVB. Het amendement werd ingediend door CDA, D66, SGP-CU en PvdA en kreeg steun van VVD en GroenLinks. EVB stemde tegen.

De positie van het gebouw was al lange tijd punt van discussie. De stedenbouwkundige van de gemeente beargumenteerde dat het in een parkachtige omgeving komt en daarom verder van de weg moet staan. Het belang van de twee bewoners woog daarbij minder zwaar dan dat van alle Barendrechters die de Binnenlandse Baan gebruiken.
Omdat de omwonenden en klankbordgroep moeite hadden met de positionering, vroeg de gemeente een second opinion. Die expert zei hetzelfde als de stedenbouwkundige.

Toch vonden de coalitiepartijen dinsdag dat de belangen van de omwonenden en klankbordgroep zwaarder wegen. Johan Lengkeek (CDA): ,,Gezien de minimale afstand tot het centrum kan dit gebied ook de typering 'stedelijke omgeving' krijgen, dus we vinden dat de afstand korter mag.''
Kevin van Bommel (EVB): ,,De locatie maakt deel uit van de parkomgeving rond Borgstede. EVB hecht er daarom aan de rooilijn die in voorstel van het college is opgenomen te handhaven.''

Lees ook 'Waar ligt de rooilijn nu precies?'

Advertenties uit de krant