Afbeelding

Feestelijke start van de Baby Drive-in

Algemeen

BARENDRECHT - In september was de feestelijke start van de vernieuwde programmering binnen Boekstart: de Baby Drive-in. (Groot)ouders met een kindje tussen de nul en twee jaar waren welkom bij een voorleesmoment met hun baby op schoot. Een groot aantal ouders kwam naar Barendrecht en Ridderkerk om te genieten en te leren van een interactieve workshop van kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer.

Voor ouders die deze eerste editie hebben gemist: de volgende Baby Drive-ins zijn op 11 oktober in bibliotheek Het Kruispunt en op 25 oktober in Bibliotheek Ridderkerk. Passend bij de Kinderboekenweek (Vriendschap, Kom erbij!) gaat het om samenspelen. Krista Leppiko van Be Happy Gym is te gast. Zij wil moeders en hun kindje bewust laten genieten van de eerste levensfase. ,,Zo creëren we met elkaar dierbare herinneringen door samen te bewegen en plezier te maken. Ontdek samen met je baby of dreumes de leukste oefeningen voor evenwicht, coördinatie, grove motoriek en fijne motoriek afgewisseld met spelletjes en bewegingen op rijmpjes en liedjes."

Rondkruipen, eten en drinken, slapen, luiers verschonen, herrie maken en (indien nodig) kinderwagens parkeren is allemaal toegestaan tijdens de Baby Drive-in. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter. Zo zijn er verschillende babyboekjes die aansluiten bij de leesontwikkeling van baby en dreumes. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van kinderen stimuleert en de concentratie verhoogt. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan. AanZet organiseert de Baby Drive-in samen met het CJG Ridderkerk en Barendrecht.

Advertenties uit de krant