Afbeelding

Wijkenwebsite voor Heerjansdammers

Algemeen

HEERJANSDAM - Een website op wijkniveau voor inwoners. Dat is sinds vrijdag werkelijkheid. Op www.wijkenzwijndrecht.nl kunnen Zwijndrechtenaren en Heerjansdammers opzoeken wat er speelt in hun wijk. De wijkenwebsite maakt het ook mogelijk voor inwoners om in een besloten groep samen te werken aan een leuk idee voor in de wijk. Ook zijn de wijkplatforms en beheergroepen aangesloten.

De wijkenwebsite is een aanvulling op www.zwijndrecht.nl. Daar ligt de focus op de toptaken van de gemeente, zoals het aanvragen van een nieuw rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Met de website op wijkniveau wordt het voor inwoners overzichtelijk wat er in de wijk speelt. Naast uitgebreide informatie over werkzaamheden, zijn bijvoorbeeld de activiteiten in de wijk en de Buurtaanpak te vinden.

Sinds zaterdag rijdt er een koffiekar door de wijken om de nieuwe website te laten zien aan inwoners. De koffiekar is op zaterdag 29 juni en woensdag 3 juli op verschillende plekken te vinden.

Niet alles wat er in de wijk gebeurt staat op de website, omdat bijvoorbeeld sommige werkzaamheden van korte duur zijn of niet door de gemeente of ingehuurde aannemers uitgevoerd wordt. Op korte termijn sluiten ook partners die actief zijn in de wijken aan met hun informatie. Suggesties en vragen zijn welkom via wijkbureau@zwijndrecht.nl.

Advertenties uit de krant