Afbeelding

Veel belangstelling voor lichte muziek

Algemeen

BARENDRECHT - Tientallen leerlingen van CultuurLocaal en zo'n negentig bezoekers trotseerden maandag 24 juni de hitte op het podium in de Baerne. De afgelopen weken hebben ze in bandformatie gerepeteerd. Nu was het tijd zich te presenteren.

Voor velen was dit een eerste ervaring om met een band te spelen. De songs varieerden van 'Cake By The Ocean' en 'Thinking Out Loud' tot aan een knallende rockmedley van een leerlingenband genaamd 'The Bang'.

Deze avond was niet alleen bedoeld voor de popmuzikanten, ook wat klassieke instrumenten kwamen aan bod. Sommige bands werden bijgestaan door bijvoorbeeld een viool of fluit, wat nummers als 'Arcade' mooi deed klinken. De avond werd afgesloten door het dit jaar opgerichte Bohemian popkoor, dat samen met een docentenband 'Waterloo' van Abba en 'Woulnd't it be nice' van The Beach Boys ten gehore bracht.

Vrijwilligersgroep LoCom was van de partij om iedereen van een verfrissend drankje te voorzien. Dit is bij elke uitvoering van CultuurLocaal het geval, maar met de tropische temperatuur werd hun aanwezigheid extra gewaardeerd.

Hoogtepunt van de avond was voor veel aanwezigen gitarist Nathan, die samen met zijn zus Naomi en zijn vader het nummer 'Run Through Me' van Tom Misch speelde. Een lied over een liefde voor muziek, wat het perfecte themalied voor deze avond werd. ,,Dit is waar het om draait bij Cultuurlocaal", aldus Sean Pithie, die samen met collega-gitaardocent Silvan van der Zwaag de avond organiseerde en presenteerde. ,,Samen muziek maken en ervan genieten!" www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant