Afbeelding

PvdA stelt kandidatenlijst voor aan leden

Algemeen

BARENDRECHT – De Barendrechtse afdeling van de Partij van de Arbeid (PvdA) heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt, waar de leden zich later deze maand over kunnen uitspreken.

De PvdA neemt in Barendrecht zelfstandig deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad op 16 maart 2022. In Albrandswaard en Ridderkerk komt er één lijst met GroenLinks.

Lijsttrekker wordt Rob van Veen, een nieuw gezicht in de Barendrechtse politiek. Hij wil gaan voor een ‘mooi, gezellig en vooral eerlijk Barendrecht’, schrijft hij op zijn facebookpagina. Van Veen volgde tot nu toe de politiek in West-Betuwe. Op de website De Koetjong heeft hij een tweewekelijkse politieke column. Daar stopt hij mee. Volgens het bestuur van de PvdA over de nieuwe lijsttrekker: “Rob is werkzaam in het bedrijfsleven en al decennia lang op tal van terreinen actief als vrijwilliger. Hier heeft hij ook een schat aan bestuurlijke ervaring opgebouwd.”

Op nummer twee wordt Arianne Waal voorgesteld, ook een nieuw gezicht in de Barendrechtse politiek.

Manpreet Chand, die nu als burgerraadslid tijdens commissievergaderingen het woord voert voor de PvdA, staat op plaats 3.

Gemeenteraadslid Marcel Eichhorn komt niet terug in de gemeenteraad. Hij staat op de zevende plaats van de concept-lijst. Dat heeft te maken met zijn werk als zelfstandig ondernemer, legt hij uit. “Mijn werkzaamheden in de energietransitie vergen steeds meer tijd. De combinatie van raadslid zijn en (lokaal) energietransitie projecten uitvoeren is lastig.”

Wethouder Reshma Roopram keert na de verkiezingen evenmin terug. Ze staat als lijstduwer op de laatste plaats. “Soms is het verstandig om een stap opzij te doen, om nieuw talent een kans te geven. Dat is precies wat we met deze concept kandidatenlijst bereiken”, aldus Roopram.

De PvdA haalde bij de vorige verkiezingen twee zetels. Een jaar geleden scheidde raadslid Winnie Hofland zich af, zodat de partij nu met een eenmansfractie in de Barendrechtse raad zit.

De lijst waar de Barendrechtse leden van de PvdA over mogen oordelen:

1. Rob van Veen
2. Arianne Waal
3. Manpreet Chand
4. Tina Jakoeb
5. Daphne Plaizier
6. Ivar Berkman
7. Marcel Eichhorn
8. Savo Haji
9. Cengiz Tutar
10. Maarten Huppertz
11. Gerry Faber
12. Eddy Koen
13. Orlando Karam
14. Ed Mol
15. Joop Schaeffer
16. Reshma Roopram

Advertenties uit de krant