Afbeelding

Nieuwe kans voor festival Lekker & Live

Algemeen

BARENDRECHT - Het college wil eenmalig meewerken aan het houden van het evenement Lekker & Live in de Zuidpolder.

Sinds juli 2019 wordt geprobeerd om het muziekfestival Lekker & Live te organiseren in Barendrecht. Door corona en door onenigheid over de locatie kon het festival tot nu niet doorgaan. Eerder dit jaar dreigde de organisatie daarom met juridische stappen tegen de gemeente.
Inmiddels zijn de relaties tussen de gemeente en de festivalorganisatie weer goed. Lekker & Live heeft nu het college gevraagd om op 30 juni en 1 juli 2023 éénmalig een festival te mogen houden in de Zuidpolder. Op beide dagen worden 7000 bezoekers verwacht.

Volgens de Gebiedsvisie is het terrein aan de 3e Barendrechtseweg in de Zuidpolder alleen bestemd voor kleinschalige, lokale activiteiten met een paar honderd bezoekers. Het college wil hier éénmalig van afwijken.
In de raadscommissie Ruimte bleek dinsdag dat de fractie van EVB hier positief tegenover staat. De oppositiepartijen twijfelen of zijn tegen, omdat het niet past in de omgeving. Tina Jakoeb (PvdA) betwijfelt of het festival na één keer weer zal vertrekken uit de Zuidpolder. “Er is niets zo permanent als een eenmalige tijdelijke uitzondering.” Wethouder Margo Stolk (EVB) ontkende dat. Maar ze voegde daaraan toe dat de pilot aanleiding kan zijn om de Gebiedsvisie aan te passen.
Ook de wethouder vraagt zich af of het festival passend is in het gebied. “Als we het niet een keer proberen, dan weten we dat niet.”
De raad beslist op 22 november over dit voorstel.

Advertenties uit de krant