Afbeelding

Metro naar Barendrecht? Voorlopig nog niet

Algemeen

BARENDRECHT – Het wordt tijd om na te denken over een metroverbinding tussen Barendrecht en Rotterdam. Dat vindt gemeenteraadslid Tina Jakoeb (PvdA).
Een metro zou vooral voor Carnisselande een verbetering zijn, denkt ze. Daar rijdt nu een tram. “Op het moment dat de tram uitvalt en ik heb geen auto, dan ben ik de sjaak. Dan kom in Barendrecht niet meer uit”, aldus Jakoeb. Ze sprak maandag in de raadscommissie Algemene Zaken en Financiën.

Burgemeester Govert Veldhuijzen antwoordde dat er voorlopig te weinig reizigers zijn om een metro te kunnen verantwoorden. Misschien ooit in de toekomst, als er gebouwd zou worden in de noordrand van de Hoeksche Waard. “Dan wordt het wel actueel. Maar dan moet er in de Hoekscbhe Waard een bouwlocatie komen van Spijkenisse-achtige allure.” Dat ziet Veldhuijzen op korte termijn niet gebeuren.

De burgemeester denkt eerder dat er behoefte is aan een betere openbaar vervoersverbinding verbinding tussen Ridderkerk, Nieuw-Reijerwaard en NS-station Barendrecht. “En dan misschien doortrekken naar de tram.”

Advertenties uit de krant