Afbeelding
Foto:

Trouwring 1500 teruggevonden in Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Dinsdagavond hebben de vrijwilligers van Stichting Gevonden-Verloren de 1500ste trouwring teruggevonden. Een mooie mijlpaal, die ze graag delen.

“Danny van team België kwam ons assisteren in Nederland, natuurlijk voor de gezelligheid en voor zijn atletische lichaam.” legt Martin van Hees, voorzitter van Gevonden en Verloren, uit.
Ze gingen namelijk een kruipkelder in die niet al te groot is en gevuld is met isolatie schuimpjes. Na de eerste rit heeft Danny Kleeren, Martin van Hees opgehaald. Samen gingen ze op weg naar Barendrecht. Eenmaal aangekomen staat de pechvogel al op ze te wachten.

“We krijgen koffie aangeboden maar staan eigenlijk te popelen om te beginnen, dus we zeggen die moeten we eerst verdienen! Eerst maar eens kijken hoe we daarin gaan komen.”, vertelt Martin van Hees.

Het duurde niet lang en Danny Kleeren was al aan het zwemmen in de chips. Martin van Hees had daarentegen wat langer nodig om er onder te komen. “De kilo’s zitten duidelijk in de weg.”

De ring is vermoedelijk verloren toen er gewerkt werd aan een lekkage onder het huis in de kruipruimte. Het isolatiemateriaal was vrij vaak heen en weer geveegd geweest met de handen. Pas een dag later bleek de ring verdwenen, hij zou theoretisch ook met fietsen verloren kunnen zijn.

Danny Kleeren was al 2 keer heen en weer geweest met de pinpointer. Martin begon met de metaaldetector en volgde hem om te kijken of er geen signalen werden gemist. “En dan zie ik die lach van onze kleine topper, een dubbele lach!”, vertelt Martin van Hees

In stilte zegt Danny: “ik vond ook trouwring 1000”. “Als hij de trouwring ziet wordt hij gek, daar worden wij altijd vrolijk van. Een schitterende klus, met een schitterende reactie, deze gaan we ook wederom niet meer vergeten.”, aldus Martin van Hees.

Advertenties uit de krant