(foto: Peter Groenveld)
(foto: Peter Groenveld) Foto:
foto

Ambassadeur en schoolklas bezoeken graf Australische piloot

Algemeen

BARENDRECHT – De ambassadeur van Australië heeft samen met leerlingen van de Rehobothschool en de burgemeester kransen en bloemen gelegd op het graf van piloot Jack Dawson Green.

Dr. Greg French is sinds deze zomer ambassadeur in Den Haag. Als één van zijn eerste bezoeken was hij op de Rehobothschool. Elk schooljaar adopteert de hoogste groep van de school het graf van de Australische Piloot die in 1945 bij de Barendrechtse Brug werd neergehaald. 

Bij zijn aankomst op het schoolplein zongen de leerlingen het Australische volkslied voor de ambassadeur. Drie leerlingen spraken hem toe in vlekkeloos Engels. De ambassadeur sprak op zijn beurt wat zinnen Nederlands. “Ik ben nog maar net met lessen Nederlands begonnen”, verontschuldigde hij zich. Hij dankte de leerlingen en de Barendrechtse gemeenschap voor wat ze doen voor zijn landgenoot. “Jack is een zoon van Nederland geworden. En dat is prachtig”, aldus French. 

Na een bijeenkomst in de aula van de school ging het gezelschap naar de begraafplaats aan Scheldestraat. Daar ligt Jack Dawson Green sinds 1945 begraven. Daar werden kransen en bloemen gelegd. 

Als dank voor zijn bezoek overhandigde burgemeester Ronald Schneider de ambassadeur een kistje met groente en fruit, het traditionele Barendrechtse geschenk voor bezoekers. 

De burgemeester en de ambassadeur op het schoolplein.
Ambassadeur dr. Greg French.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Leerlingen spreken de ambassadeur toe in het Engels.

Advertenties uit de krant