Afbeelding
Foto:

Vragen over huisvesting statushouders Talmaweg

Algemeen

BARENDRECHT – De PvdA heeft vragen gesteld aan het college over de huisvesting van statushouders aan de Talmaweg.

In een voormalig kantoorpand aan de Talmaweg wonen momenteel 14 mannelijke statushouders die in afwachting zijn van een permanente woning binnen de gemeente. De verwachting is dat het pand op 1 januari wordt gesloten. “Dit roept vragen op over de toekomstige huisvestingsplannen voor de statushouders die daar momenteel verblijven”, schrijft raadslid Tina Jakoeb aan het college.

Jakoeb wijst erop dat er hier sprake is van gezinshereniging. “Van deze groep hebben meerdere mannen een verzoek ingediend voor gezinshereniging. Tot nu toe zijn twee mannen herenigd met hun gezin; één gezin kreeg een woning toegewezen in Albrandswaard en een ander in Ridderkerk. Drie gezinsherenigingsverzoeken hebben inmiddels goedkeuring ontvangen van de IND. De betrokken gezinnen zijn reeds onderweg naar Nederland of zijn al aangekomen en verblijven in een AZC.”

Het is waarschijnlijk dat de resterende aanvragen voor gezinshereniging ook goedgekeurd zullen worden. Jakoeb wil weten de gemeente deze gezinnen in Barendrecht wil huisvesten.

Advertenties uit de krant