Jos Kwekkeboom: ‘Vanaf mijn zestiende droomde ik ervan om ooit een boek te schrijven’.
Jos Kwekkeboom: ‘Vanaf mijn zestiende droomde ik ervan om ooit een boek te schrijven’. Foto:

Jos Kwekkeboom schrijft tweede thriller

Algemeen

BARENDRECHT – Prostitutie, mensenhandel en het geweld van drugskartels spelen een hoofdrol in de thriller ‘Elise Ventura’ van Jos Kwekkeboom.

De Zeeuw is sinds 21 jaar docent Frans op Portus Groene Hart. ‘Elise Ventura’ is zijn tweede boek.

Jos Kwekkeboom was als kind al een fervent lezer. “Vanaf mijn zestiende droomde ik ervan om ooit een boek te schrijven. Maar dat is nooit gebeurd. Een aantal jaren geleden besloot ik om dat toch eens te proberen”, vertelt hij.

In 2021 debuteerde Jos Kwekkeboom met ‘Vesna – Weegschaal van de duisternis’.

Het aan de man brengen van het boek bleek lastiger dan verwacht. “Ik was er niet van op de hoogte hoe dat werkte. Toen ik twee afwijzingen van uitgevers had gehad, kwam ik in contact met Bookscout. Zij brengen vaker boeken uit van beginnende schrijvers.” Als auteur moet hij vervolgens zelf voor de verkoop van het boek zorgen. “Ik publiceer veel via social media. Daar deed ik voorheen zelf nooit wat aan. Maar hel helpt om bekendheid te krijgen.”

Dat hij debuteerde met een thriller, is eigenlijk toeval, vertelt Kwekkeboom. “Ik had een psychologische roman willen schrijven, Maar tijdens het schrijven werd het een thriller.” Het nieuwe boek, dat ook apart te lezen is, is een vervolg op het eerste boek.

‘Elise Ventura’ is een spannend verhaal dat zich afspeelt in de wereld van drugs, mensenhandel en prostitutie. Inspiratie haalde Jos Kwekkeboom uit boeken en films en uit gesprekken met een informant die veel weet over dat milieu. Waar het eerste deel speelde in Amsterdam, speelt het nieuwe verhaal zich af in Slowakije. Daar zit ook een hoop fantasie bij. “Want in dat land ben ik nog nooit geweest”, zegt de auteur lachend.

‘Elise Ventura’ is op 1 september uitgekomen. Reacties zijn er dus nog nauwelijks. Op zijn eerste boek kreeg hij ook reacties van oud-leerlingen.

‘Elise Ventura’ door Jos Kwekkeboom (ISBN: 978-94-648-9639-8) telt 226 pagina’s, is een uitgave van Boekscout en kost 22,50 euro. Het is te bestellen bij Boekscout en in de boekwinkel.

https://www.boekscout.nl/shop2/boek/9789464896398 

Advertenties uit de krant