De jongerenraad met raadsleden van CDA en PvdA.
De jongerenraad met raadsleden van CDA en PvdA.

Debuut voor Barendrechtse Jongerenraad in raadzaal

Algemeen

BARENDRECHT - De Barendrechtse Jongerenraad (BJR) heeft op dinsdag 24 oktober haar debuut gemaakt in de gemeenteraad.

Tijdens een oriënterende vergadering van de Commissie Samenleving hebben CDA en PvdA benadrukt dat talentontwikkeling buiten het traditionele onderwijs van groot belang is. Naast activiteiten zoals muziek en sport omvat dit ook vaardigheden die jongeren als vrijwilligers kunnen inzetten voor het algemeen belang, waarbinnen ze hun persoonlijke ontwikkeling kunnen versterken.

CDA en PvdA willen talentontwikkeling van jongeren in Barendrecht bevorderen door het creëren van een platform en netwerk voor maatschappelijke talentontwikkeling.

Het netwerk voor Maatschappelijke Talentontwikkeling (MTO) streeft naar de combinatie van talentontwikkeling met praktische vaardigheden die jongeren als vrijwilligers kunnen inzetten voor het algemeen belang. Hier kunnen jongeren niet alleen hun talenten ontdekken en ontplooien, maar ook bijdragen aan de gemeenschap. De Barendrechtse Jongerenraad is opgetogen over dit voorstel en verheugt zich op haar betrokkenheid.


In de komende periode zal de Jongerenraad regelmatig van zich laten horen, met een duidelijke boodschap die de gemeenteraad sterk waardeert. De Barendrechtse Jongerenraad opkomen voor de belangen van jongeren in Barendrecht. Ze zet zich in voor de ontwikkeling en betrokkenheid van jongeren in de lokale gemeenschap.

Advertenties uit de krant