Viroen Soebedar en Tina Jakoeb.
Viroen Soebedar en Tina Jakoeb.

Tina Jakoeb praat over uitdagingen jonge mantelzorgers

Algemeen

BARENDRECHT – PvdA-raadslid Tina Jakoeb heeft een gesprek gehad met mantelzorg expert Viroen Soebedar. Ze spraken over de specifieke uitdagingen waar jonge mantelzorgers mee te maken hebben.

Viroen Soebedar (26) is vanaf zijn 16e mantelzorger voor zijn moeder. Hij is een prominent figuur in de mantelzorggemeenschap. Zijn missie is om mantelzorg net zo bekend te maken als het onderwerp pesten. Hij informeert mensen via zijn website, blogs en vlogs over mantelzorg, en deelt zijn eigen ervaringen en de actuele ontwikkelingen in de mantelzorg.

In het licht van de vergrijzing en de groeiende druk op de gezondheidszorg in Nederland, is mantelzorg een steeds belangrijker thema. Met ongeveer 5 miljoen mantelzorgers in Nederland, waarvan circa 460.000 overbelast, benadrukt Viroen de noodzaak voor een gecoördineerde aanpak tussen overheid, gemeenten, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Het gesprek benadrukte de specifieke behoeften van jonge mantelzorgers, die vaak over het hoofd worden gezien. Deze jongeren, die opgroeien in een omgeving waar intensieve zorg nodig is, vormen een kwetsbare groep die specifieke aandacht en ondersteuning verdient.

“Dit gesprek onderstreept de gezamenlijke inzet van zowel de PvdA als individuen zoals Viroen Soebedar om de situatie voor mantelzorgers, en in het bijzonder jonge mantelzorgers, te verbeteren. De recente samenwerking van Viroen met Informeles, die overbelaste mantelzorgers financieel ondersteunt, is een voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot positieve verandering”, aldus Tina Jakoeb.

Advertenties uit de krant