Tina Jakoeb overhandigt het boekje aan wethouder De Hoop.
Tina Jakoeb overhandigt het boekje aan wethouder De Hoop.

Voorstel kindvriendelijk Barendrecht afgewezen

Algemeen

BARENDRECHT – Barendrecht sluit zich niet aan bij het Child Friendly Cities netwerk van Unicef Nederland. Een voorstel daartoe van Tina Jakoeb (PvdA) kreeg onvoldoende steun.

Jakoeb bood wethouder Miranda de Hoop een boekje aan met het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Ook alle raadsleden kregen een boekje.

Tina Jakoeb heeft voor haar voorstel Kindvriendelijk Barendrecht veel onderzoek gedaan. Ze wil dat Barendrecht een kindvriendelijke gemeente wordt in lijn met het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Volgens haar kan Unicef hier kosteloos deskundigheid voor leveren.

Van alle fracties was er waardering voor het vele werk dat Jakoeb heeft gedaan. Maar Danique Soliana (EVB) stelde dat er al veel voor kinderen gedaan wordt in Barendrecht. Lydia Verkade (SGP-CU) vond het niet juist dat de indruk wordt gewekt dat Barendrecht geen kindvriendelijke gemeente is. Daarmee was er een ruime meerderheid tegen het voorstel.

Wethouder Miranda de Hoop verwacht dat de samenwerking met Unicef toch geld gaat kosten. “Laten we ons richten op wat we nu goed doen en dat verder uitbouwen.”

“Helaas heeft het voorstel het niet gehaald. Onbegrijpelijk en onacceptabel!”, reageert CDA-raadslid Petra de Kam op het afwijzen van het voorstel. 

“Het programma Child Friendly Cities Initiative van Unicef richt zich op het verbeteren van de levenskwaliteit van alle jeugdigen. Gemeenten die deelnemen krijgen de officiële erkenning ‘kindvriendelijke gemeente’ te zijn. Helaas laat Barendrecht laat deze kans nu dus liggen.”

Advertenties uit de krant