Afbeelding

Kerken zamelen voedsel in voor Voedselbank

Algemeen

BARENDRECHT - De maand december nadert, het Kerstfeest komt er aan. Het feest dat we graag gezellig met familie en vrienden in huiselijke kring vieren.  Er is een groep mensen in Nederland waarvoor dit niet vanzelfsprekend is, mensen die geen geld hebben voor het kopen van dingen die daarvoor nodig zijn.

De Voedselbank doet - samen met het bedrijfsleven - haar uiterste best om voor de klanten van de Voedselbank iets extra's te doen rond de Kerst en de jaarwisseling. Dat lukt in de decembermaand gelukkig goed en dat is iets om erg dankbaar voor te zijn.

Maar ook in deze maand en in de maanden daarna wil de Voedselbank haar klanten graag voorzien van een 'gewoon' goed voedselpakket. Blij zijn ze dan ook met de verschillende kerken die voedsel inzamelen. Het gaat vooral om lang houdbare producten zoals pasta, rijst, meel, sauzen, koffie, thee, suiker, zout, blikgroenten, limonade, wasmiddelen, zeep, shampoo, tandpasta, snoep en koek.

Aan deze inzamelingsactie doen alle kerken van de Protestante gemeente Barendrecht mee. Dorpskerk, Immanuelkerk, Triomfatorkerk, Carnisse Haven en Bethelkerk, St. Augustinusparochie en de Eben Haëzerkerk.

De inzamelingsactie wordt op verschillende momenten rond het weekeinde van 13 december gehouden. Per kerk zal dit aan de bezoekers via een flyer worden meegedeeld.

Advertenties uit de krant