Afbeelding

Bella Cyprus wil graag de beste blijven

Algemeen

BARENDRECHT - Thuisbezorgd.nl heeft Bella Cyprus uitgeroepen tot het beste bezorg- en afhaalrestaurant van Barendrecht.

Door Carmen Heijkoop

Volgend jaar weer
Sinds september 2014 zijn ze pas aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Klanten vroegen erom en een aanmelding volgde. Toen Ayhan Ozbek in 2015 werd gebeld met de mededeling dat zijn zaak was genomineerd, was hij verbaasd. Maar ook heel trots: ,,We kregen een heel goede beoordeling van klanten en staan bij hen bekend om de kwaliteit van ons eten en de goede service. Dit moet natuurlijk ook zo blijven. We streven er naar deze prijs elk jaar in de wacht te slepen."

Uitzendbureau
In 1970 verruilde Ayhan Turkije voor Nederland en vestigde zich in Rotterdam. Daar kwam hij er al jong achter dat hij leidinggevende capaciteiten had. Jarenlang runde Ayhan een uitzendbureau in de havenstad. Hoe hij in de horeca terecht kwam? ,,Mijn jongste zoon Cagri (21) wilde niet meer studeren. Omdat ik wilde voorkomen dat hij op straat zou gaan rondzwerven, heb ik een goede vriend gevraagd of hij bij hem in het restaurant mocht werken. Hij hoefde Cagri niet te betalen, ik zorgde ervoor dat hij zijn zakgeld kreeg."

Geboren kok
Het bleek een schot in de roos. ,,Mijn zoon had het bij Bella Cyprus enorm naar zijn zin. Hij kon goed koken, maakte de lekkerste pizza's en bleek geboren voor het horeca-vak." Drie jaar geleden nam Ozbek het restaurant over. Zelf staat hij niet in de keuken, maar benut zijn managementtalent. ,,Koken kan ik niet, maar ik kan wel uitleggen hoe het moet." Ayhans jongste zoon is de schoolbanken weer ingekropen. ,,Cagri studeert Middle Management. Ik vind het belangrijk dat mijn beide kinderen een diploma op zak hebben." Ook zoon Kemal (26) heeft deze wijze raad opgevolgd en rondde onlangs zijn HBO-opleiding af. In de weekenden springt hij bij. Zijn broertje is elke dag na school in de zaak te vinden.

Sociaal
Het doel van pa is dat de jongste telg van het gezin het bedrijf gaat overnemen. Het liefst met een uitbreiding van een horecagelegenheid erbij. ,,Ik zou heel graag een restaurant beginnen waar men kan afhalen, maar ook kan blijven eten. Uiteraard tegen dezelfde tarieven.'' Want aan prijsverhogingen doet Ayhan niet. ,,Bij ons zijn de prijzen al vijf jaar stabiel. Mensen hebben het tegenwoordig al niet breed." Ayhan is niet alleen zakelijk, maar zeker ook sociaal ingesteld. Toen een vaste klant ineens niet meer wekelijks langskwam voor zijn pizza's, was de manager bezorgd en vroeg hem naar de reden. De man bleek geen baan meer te hebben en kon de pizza's niet meer betalen. Ayhan vond dat onacceptabel en heeft de man elke week, totdat hij weer werk had, twee pizza's bezorgd.

Verrassing
Ik mag nog even een kijkje nemen in de onberispelijk schone en opgeruimde keuken. Twee jongens zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de avond. Ik neem afscheid van de hartelijke Ayhan, maar niet voordat ik hem mijn adres heb gegeven. Waarom hij dit nodig heeft, wordt me pas later op de dag duidelijk. Terwijl ik net met grote tegenzin een pannetje op het vuur zet, worden er drie enorme pizza's bezorgd. Wat een verrassing. En wat waren ze zalig!

Afbeelding

Advertenties uit de krant