Poes Luca kwam als zwerver het asiel binnen.
Poes Luca kwam als zwerver het asiel binnen.

Poes Luca zoekt een baasje

Algemeen

BARENDRECHT – Poes Luca (geschatte leeftijd zes jaar) is als zwerver het asiel binnengekomen. Over haar verleden is weinig bekend. Het asiel denkt dat Luca geen goede ervaringen heeft gehad met mensen. Ze is erg op zichzelf en zal niet naar je toe komen voor aandacht. Haar aaien kan alleen met bijvoorbeeld een speelstokje en dan zie je Luca genieten. Het lijkt erop dat ze bang is van handen.
Tegelijkertijd zorgt haar afstandelijke karakter ervoor dat Luca zich niet 'verkoopt', want ze is geen aanhankelijk poes die op schoot kruipt. Wat overigens niet wil zeggen dat dit ook nooit gaan gebeuren. Belangrijk voor haar is wel dat een toekomstig baasje Luca in haar waarde laat. Het enige dat voor Luca belangrijk is, is een rustig huis met tuin. En het liefst geen andere katten, omdat ze daar niet goed mee overweg kan. Maar in een ruim huis (waar de katten elkaar kunnen ontwijken) moet een soortgenoot geen probleem zijn. Wie geeft Luca een kans?

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant