Afbeelding

Van een studie rechten naar tassenontwerpster

Algemeen

BARENDRECHT - Eisa (34) studeerde af in rechten, maar hing haar baan op het gerechtshof aan de wilgen, om samen met haar man Chi-wei een restaurant te beginnen. Na de komst van de twee jongens Damian en Jaylen, koos ze weer een andere weg en nu ontwerpt ze tassen en verkoopt ze via haar webwinkel.

,,Chi-wei wilde graag de horeca in. Hij had bedrijfskunde gestudeerd, maar een restaurant runnen leek hem toch interessanter. Ik kende hem twee jaar, toen ik mijn baan opzegde om zijn droom waar te maken," vertelt Eisa. ,,Mijn ouders waren hier niet blij mee. Toch zette ik door. Ik had er vertrouwen in. Bij de grensovergang in Hazeldonk konden we een oud pand van het grenswisselkantoor kopen en dit knapte we op. Oishii (Japans voor 'Lekker') bestaat nu acht jaar en is een goed lopend Aziatisch restaurant waar we onder andere noedelsoepen en sushi serveren.''

Na de geboorte van Jaylen (nu vier jaar) besloot ze parttime te gaan werken. ,,Anderhalf jaar geleden merkte ik dat ik weer meer tijd voor mezelf kreeg. De beide jongens gingen naar school, de zaken draaiden. We hadden jarenlang heel hard gewerkt en het ging zeker niet van een leien dakje. Ik wilde eens iets voor mezelf gaan doen."

Tassen ontwerpen
,,Ik heb altijd een zwak voor tassen gehad. Het was dan ook een logische stap om te kijken of ik daar iets mee kon gaan doen. Ik volgde een aantal cursussen, leerde patroontekenen, de verschillen in leersoorten en oefende met stevig vilt. Daarna volgde er nog een lange weg. Ik kon geen fabriek vinden die mijn ontwerpen wilde gaan uitvoeren. De oplage was te laag voor de meeste bedrijven, tot dat ik een Engelse man uit Hong Kong via internet vond, die met mij in zee wilde gaan. Inmiddels heb ik tien verschillende tassen ontworpen en zijn deze geproduceerd."

Plezier
Eisa heeft een eigen merknaam opgezet: Jaemiclub. Dit staat in het Koriaans voor 'plezier'.

,,Ik sta voor goede kwaliteit, mooie elegante tassen en voor een betaalbare prijs in verhouding met andere merktassen." Het woord 'Plezier' heb ik natuurlijk niet voor niets uitgekozen. Ik doe datgene waar ik heel blij van word en ik hoop dat andere mensen veel plezier van mijn producten hebben."

Op haar website zijn meerdere tassen te bekijken. Ook verkoopt ze tassenhangers en andere kleine accessoires.

T-shirts voor kids
Afgelopen mei lanceerde Eisa haar website. Terwijl haar tassenmerk nog in de kinderschoenen staat en ze hier volop mee aan het promoten is heeft ze alweer een volgend idee. ,,Een T-shirtlijn voor kinderen", zegt ze enthousiast. ,,Ik ben op zoek naar iemand die voor mij T-shirts kan produceren."

Een strakke planning voor al haar bezigheden is wel gewenst. ,,Tegenwoordig ben ik georganiseerd impulsief", zegt Eisa lachend. ,,Ik ben er voor de jongens, heb veel plezier in mijn eigen merk en ik assisteer Chi-wei met zijn bedrijven. Maar zaterdag is familiedag. Daar hechten we veel waarde aan."

De tassen van Eisa zijn te vinden op www.jaemiclub.com.

Afbeelding

Advertenties uit de krant