Afbeelding
FOTO

Barendrechts Jeugdlintje voor vijf kinderen

Algemeen

BARENDRECHT – Op vrijdag 2 december 2016 ontvingen Charlotte Jansen (14 jaar), Anne-Fleur den Dekker (15 jaar), Boaz Hage (13 jaar), Unique van den Heuvel (13 jaar) en Robin Tellekamp (9 jaar) uit handen van burgemeester Van Belzen een Barendrechts Jeugdlintje. Zij kregen deze uitgereikt in het gemeentehuis. Zij ontvingen het Jeugdlintje voor hun moedige gedrag op 2 juli 2016. Die avond hebben zij een jonge vrouw ervan weten te weerhouden het spoor op te lopen in een poging zichzelf van het leven te beroven. Mevrouw Tellekamp, moeder van Robin kreeg als waardering voor haar rol op 2 juli een bos bloemen overhandigd. Het Jeugdlintje is 4 keer eerder uitgereikt.

Heldendaad

Zaterdagavond 2 juli zagen de kinderen bij het spoor ter hoogte van de Dierensteinweg een jonge vrouw richting het spoor lopen. Zij was niet aanspreekbaar. De kinderen hebben haar niet aan haar lot overgelaten maar zijn naar haar toegegaan en hebben haar ervan weten te weerhouden over het hek langs het spoor te klimmen. Mevrouw Tellekamp heeft de hulpdiensten gealarmeerd en samen met de kinderen de jonge vrouw bij het hek weg gekregen. Burgemeester Van Belzen: "Ik vind het heel bijzonder dat deze kinderen op zo'n jonge leeftijd al zulk verantwoordelijk gedrag hebben getoond. Omkijken naar elkaar is niet alleen belangrijk, het is onze burgerplicht. Wij zijn het in onze samenleving aan elkaar verplicht om elkaar te helpen in moeilijke situaties en geen overlast te veroorzaken. Helaas is het vervullen van je burgerplicht tegenwoordig lang niet altijd meer een vanzelfsprekendheid. Daarom zijn deze kinderen des te meer een voorbeeld voor anderen. Ik ben als burgemeester heel trots dappere, jonge mensen zoals zij. Zij zijn lokale helden."

Carnegie Heldenfonds

Niet alleen ontvingen de kinderen een Jeugdlintje en Oorkonde van de gemeente Barendrecht. De vijf jonge helden ontvingen ook ieder een herinneringsgeschenk en een loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant