Afbeelding

Tien jaar ristorante Da Mario

Algemeen

BARENDRECHT – Echt Italiaans eten, dat kan al tien jaar bij restaurant Da Mario. Op 28 februari 2007 opende Giuseppe Amico zijn 'ristorante' aan Havenhoofd 2 in Barendrecht. Deze maand viert hij het tienjarig bestaan van de zaak.

Wie binnenstapt, proeft de sfeer van Italië. Eten kan in het restaurant of in de overdekte, verwarmde serre. Omdat het restaurant gevestigd is op de eerste verdieping, hebben gasten vanaf daar uitzicht over de Gaatkensplas en de wijk. In de zomer kan men neerstrijken op het terras. Hoewel het menu een paar keer per jaar wijzigt, blijft de smaak hetzelfde: onvervalst Italiaans. Giuseppe: ,,De ingrediënten en bereidingswijze zijn traditioneel. We gebruiken bijvoorbeeld geen moderne oven waarmee we snel gerechten kunnen serveren. Hier wordt op de authentieke, ouderwetse manier gewerkt. Daardoor is de wachttijd langer, maar de kwaliteit en smaak heel goed.'' De menukaart is heel uitgebreid. Er wordt gekookt met verse ingrediënten.
Giuseppe kwam in 1986 naar Nederland en werkte jaren bij Napoli aan de Meent in Rotterdam. In 1993 begon hij voor zichzelf aan de Slinge met afhaalrestaurant Mario, wat in 1996 een gewoon restaurant werd. Dat deed hij samen met Miranda, toen zijn kokkin en tegenwoordig ook zijn vrouw ,,Zeven jaar geleden zijn we getrouwd.'' In 2007 verhuisden Giuseppe en Miranda het restaurant naar Barendrecht en werd de naam Da Mario. ,,In het begin waren we de enige in de omgeving van de Slinge, maar er kwamen veel (afhaal)restaurants bij. We wilden eerder al verhuizen naar Carnisselande, maar dat ging toen niet door. Toen deze ruimte te huur kwam, was de keuze dus snel gemaakt.''
Da Mario is dinsdag gesloten. Andere dagen kunnen gasten terecht van 16 tot 22.30 uur. Reserveren: 0180-614084 of www.da-mario.nl. Op de site is meer informatie te vinden.

Advertenties uit de krant