Afbeelding

Nieuwe liedjes in een oud jasje

Algemeen

BARENDRECHT - Verlipteasen is de term die ze er zelf voor gebruiken. Bekende popnummers worden hiermee omgevormd tot aanstekelijke rockabilly of klassieke rock-'n-roll. ,,Daar weten we zowel jong als oud publiek mee te bereiken'', zegt de Ridderkerkse Sjharlie Vos, een van de zangeressen van het zeven jaar geleden opgerichte Liptease.

De basis voor deze fifties act met nadrukkelijk een twist naar nu werd gelegd op de Popacademie in Rotterdam. Als project voor een jaar begonnen 'Foxy Sjharlie', gitarist 'WahWah Wes' (Wesley Nuis) en bassist 'Jazzy Jamez' (Jesse van der Heijden) een bandje, dat putte uit het oeuvre van bijna vergeten rock-'n-roll-helden. Met die stijl werden al snel ingrediënten gevonden om hits van hedendaagse rockbands heel anders te doen klinken. ,,We kregen er zoveel lol in dat we besloten om hiermee door te gaan. Met eigen arrangementen maken we er op een andere manier goede nummers van'', vertelt Sjharlie.

Drie zangeressen zijn het gezicht geworden van de band. Naast de roodharige Foxy zijn dat de blonde 'Wild Cat Katie' (Katie van Steenis) en de donkere 'Candy Randy' (Randy Soewarno). Hun driestemmige zang roept direct herinneringen op aan de Andrew Sisters. ,,Maar die hebben nooit Happy van Pharell of Fireball van Pitbull gezongen. We merken nu met onze theatertour dat we een breed publiek bereiken. Voor ouderen is het een feest van herkenning omdat ze die tijd nog hebben meegemaakt en jongeren ontdekken zo de rock-'n-roll. Met een nummer van Elvis hebben ze dan niet zoveel, maar ze worden enthousiast als ze ineens een liedje herkennen'', is de ervaring van de band.

Theatertournee
Landelijke bekendheid verwierf Liptease in 2014 met de deelname aan 'Holland's Got Talent', waarvan ze de finale net niet wonnen. Daarna waren ze op televisie te zien in 'De Wereld Draait Door' en 'RTL Late Night'. Eind 2016 mochten wat hun verleapteasde nummers laten horen in 'Top 2000 a gogo'.

Afgelopen maand begon de band aan een Nederlandse theatertournee, waarbij ze als levende jukebox de nummers spelen die het publiek wil horen. Ook vertellen de muzikanten over hun eigen muzikale voorkeuren, die soms erg verrassend zijn.

Opvallend bij deze toer is de aandacht voor ook maar de kleinste details. Niet alleen de muziek, maar ook de aankleding ademt de fifties. De mannen (nog niet genoemd is drummer Marc Burger alias 'Beatin' Burger') staan steevast op het podium met een hoge vetkuif en ook de dames hebben wat uurtjes in hun haar zitten. Kosten noch moeite worden gespaard om het plaatje ook met de kleding compleet te maken. ,,Toch halen we niet zoveel uit de vintagewinkel. Het meeste wordt op maat gemaakt. Dat kost een vermogen, maar het oog wil ook wat. Als je naar het theater gaat wil je ook wat zien. Anders kun je net zo goed een cd'tje draaien'', vindt Sjharlie.

De Liptease Jukebox Theatertour doet deze maand drie keer de regio aan: het Isala theater in Capelle aan den IJssel op vrijdag 10 maart, theater Het Kruispunt in Barendrecht op donderdag 23 maart en Kunstmin in Dordrecht op vrijdag 31 maart. Zie voor meer informatie www.liptease.nl.

Afbeelding

Advertenties uit de krant