Snoetje is toe aan een nieuwe omgeving.
Snoetje is toe aan een nieuwe omgeving.

Snoetje is toe aan een nieuwe omgeving

Algemeen

BARENDRECHT - Het socialiseren van kittens die zonder moeder zijn gevonden is heel belangrijk. De kittens die worden binnengebracht bij De Dierenstee verhuizen daarom vrijwel altijd naar een gastgezin. Helaas neemt de socialisatie van sommige dieren wat meer tijd in beslag. Dat geldt zeker voor poes Snoetje.

In november kwam zij in het asiel terecht. Snoetje was destijds vrij wild en slecht benaderbaar. Snoetje is inmiddels zo'n tien maanden oud en heeft grote stappen gemaakt. Helaas zit er in haar gedrag nu niet veel progressie meer. Het is daarom beter dat ze verhuist naar een nieuwe omgeving. Snoetje is redelijk op haar gemak in het bijzijn van mensen, maar aaien vindt ze nog te spannend.
Ze kan goed opschieten met de andere katten in het gastgezin en speelt graag met ze, al kan ze zich ook goed alleen vermaken. Met een van de katten is Snoet dikke vrienden. Als hij op schoot ligt bij zijn baas, vergeet Snoetje dat ze mensen erg spannend vindt en komt ze ook op schoot zitten.
Verwacht wordt dat Snoetje zich zeker nog verder (positief) kan ontwikkelen wat het contact met mensen betreft, maar dat heeft tijd en aandacht nodig. De aanwezigheid van een andere kat kan Snoetje helpen. Ze kan daar het sociale gedrag van afkijken en dat is goed voor haar zelfvertrouwen. Wie interesse heeft in Snoetje kan een kijkje nemen op de website van het gastgezin: www.katwalk.nl.

Het asiel is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant